ÅRETS RYTTER: Valverde er vinner av Velo d'Or 2018. Tim de Waele/Getty Images

Vant prestisjetung pris

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 28.10.18 13:53

Del på    

Kåret til årets rytter.

(procycling.no): Velo d’Or 2018 tildeles Alejandro Valverde. Spanjolen som ble verdensmester i Innsbruck i slutten av september i en alder av 38, vinner for første gang i sin karriere den prestisjefylte «gylne sykkel»-prisen som deles ut av Velo Magazine.

VM-tittelen veide tungt i tildelingen av prisen til Valverde, som kun to ganger i sine tolv deltakelser har havnet utenfor topp ti i VM-sammenheng. I tillegg til regnbuetrøyen står Movistar-rytteren som vinner av Volta a Catalunya og Volta a la Comunitat Valenciana denne sesongen. Valverde gjorde dessuten et inntrykk i Vuelta a España med to etappeseire og femteplass sammenlagt, men måtte under vårsesongen gi tapt for Julian Alaphilippe i jakten sin sjette seier på rad i Ardenner-klassikeren Fleche Wallonne.

Siden 1992 er dette sjuende gang prisen tilfaller en spanjol, etter flere trofeer til Miguel Indurain (1992, 1993) og Alberto Contador (2007, 2008, 2009 og 2014). I fjor ble prisen tildelt Chris Froome for tredje gang. Årets Velo d’Or français gikk til Groupama-FDJ-rytter Thibaut Pinot, vinneren av Il Lombardia.

Tagget med: ,

Les også disse