I FØRINGEN: Andreas Vangstad. Foto: Jarle Fredagsvik.

Vangstad beholdt ledelsen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.07.17 22:04

Del på    

Forventer hardkjør på fredagens kongeetappe.

Team Sparebanken Sør kontrollerte godt for Andreas Vangstad på den første etappen i Trofeu Joaquim Agostinho. Vangstad var helt overlegen på prologen i rittet, hvor han vant med åtte sekunder til nærmeste utfordrer. Dermed ble laget nødt til å bruke mye krefter på torsdagens etappe.

–Vi prøvde å få litt hjelp underveis, men de var ikke så interessert i det. Det var tre mann i brudd. De kjørte ganske bra, de hadde seks minutt på det meste. Men de som tauet i laget kjørte bra, og vi fikk god kontroll etter hvert, sier Andreas Vangstad til procycling.no.

Med tre mil igjen gikk feltet over en tøff bakke, og derfra og inn tok de portugisiske lagene kontrollene inn mot mål. Der ble det seier til franskmannen Yannis Yssaad, mens Vangstad kom inn på samme tid sammen med lagkameratene Kristian Aasvold og Trond Håkon Trondsen.

De øvrige fire på laget kom alle langt bak i mål, etter å ha ofret seg for Vangstad gjennom dagen.

Kongeetappe i vente

Fredagens etappe avsluttes med en stigning som er kategorisert som en førstekategori-stigning, og vil etter alle solemerker bli en nøkkeldag for Vangstad, i forsøket på å beholde sammenlagtledelsen fram til avslutningsetappen på søndag.

Vangstad forteller at avslutningsbakken er syv kilometer lang, med en åtte prosents stigning. Da er det også én kilometer som går slakt utfor, slik at den faktiske stigningsprosenten ligger på rundt ti prosent foruten om den flate kilometeren.

–  Jeg liker ikke hvis bakkene er altfor bratte. Jeg er litt usikker på hvordan bakkeformen er, det er lenge siden jeg har kjørt lange bakker. I tillegg har du varmen, men jeg håper at det skal være bra nok til at jeg er med de beste, sier Vangstad.

– Jeg tror det blir høyt nivå i morgen. Det er nesten bare gode klatrere her, og alle sier at de fra Portugal er i god form nå. Portugal rundt er jo ikke mange ukene unna nå.

Vangstad åpnet også sesongen i Portugal, hvor han tok med seg to tredjeplasser hjem til Norge.

– Det er mange av de samme jeg konkurrerer nå. Det er litt større lag, og mange av de samme som hevder seg i toppen som i februar.

Sesongens første seier

For Vangstad ble seieren på prologen hans første for sesongen, og hans fjerde UCI-seier totalt. Han har med seieren også vunnet minst én UCI-seier i hver av de siste tre sesongene.

– Det var gøy det. Jeg følte ikke det var et ideelt løp da jeg gikk i mål, men det var jo godt nok. Jeg har ikke vært så god på en prolog, det har ofte vært litt for kort, men det holdt i hvert fall nå. Det var gøy, det var jo den første seieren i år, sier Vangstad om prologseieren.

Tagget med: ,

Les også disse