VANT: Mathieu van der Poel tok seieren i onsdagens Dwars door Vlaanderen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel: – Jeg er ikke den store favoritten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.04.19 21:20

Del på    

– Du kan ikke sammenligne dette med Flandern rundt, sier han om et mulig favorittstempel etter onsdagens seier.

Allerede i sitt andre ritt på WorldTour-nivå kom den første seieren for Mathieu van der Poel i onsdagens Dwars door Vlaanderen. Han var selv med på et angrep med seks mil igjen på Knokteberg og kom til slutt inn til mål med fire andre ryttere. I spurten hadde han full kontroll og 24-åringen sikret seg med det sesongens tredje seier på landeveien.

Som med Wout van Aert i fjor, har det vært store forventninger til hva cyclocross-verdensmesteren kan gjøre på landeveien. Han har ved flere anledninger vist prov på høyt nivå i mindre ritt, som da han noterte seg for fem seirer og en sammenlagtseier på 13 rittdager i fjor, i tillegg til andreplassen i EM, skvist inn mellom vinner Matteo Trentin og cyclocross-rival Van Aert.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter sesongåpningen i Tour of Antalya, var den første virkelige testen Nokere Koerse. Der veltet han i finalen og mange fryktet at han ville bli hemmet av det i vårklassikerne, men siden har han altså notert seg for soloseier i GP de Denain, fjerdeplass i Gent-Wevelgem og nå seier i Dwars door Vlaanderen.

De siste dagene har han krøpet stadig lengre opp på bookmakernes liste og flere har tatt til orde for at han også er favoritt til Flandern rundt på søndag.

– Du kan ikke sammenligne dette med Flandern rundt. Dwars door Vlaanderen er et veldig hardt ritt, men det er «bare» 180 kilometere, det er nesten 100 mindre enn i Flandern rundt. Jeg vil ikke si at jeg er den store favoritten, men at jeg er like under dem. Jeg håper det, så får vi se på søndag, sier han til Cyclingnews.com etter onsdagens ritt, og trekker fram Peter Sagan, Zdenek Stybar og Wout van Aert som favorittene.

Taklet distansen godt i Gent-Wevelgem

Han viste dog under det 251,5 kilometer lange Gent-Wevelgem at han er godt rustet til å stå distansen i Flandern rundt på 270,1 kilometer.

Mens flere av de største favorittene til Flandern rundt, som Sagan, Greg Van Avermaet, Stybar og Van Aert, stod over onsdagens ritt, var det desto viktigere for Van der Poel å kjøre rittet for å få flere kilometere i beina.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tror jeg er den rytteren med minst rittdager. Det er derfor jeg startet her i dag. Jeg trenger å sykle ritt for å bli bedre nå, sier han, og håper på en stadig stigning av formen videre.

– Du må prøve noen ganger for å vinne

Van der Poel hadde i utgangspunktet ingen konkret plan om å angripe da han gjorde, men fulgte etter da lagkameraten Dries De Bondt og Iván García Cortina (Bahrain-Merida) gikk til oppover Knokteberg.

Da identifiserte også Van der Poel det som en god mulighet til å komme i forkant og slippe den hektiske posisjonskampen inn mot Taaienberg.

24-åringen er klar på at han ønsker å kunne kjøre på instinkt og ikke bare holde seg til en plan.

– Det endte om med å være et smart angrep. Hvis du blir hentet inn og frakjørt på den neste stigningen er det ikke smart. Du må prøve noen ganger for å vinne, sier nederlenderen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse