SEIERSMASKIN: Mathieu van der Poel har blitt vant til å vinne på alle fronter de siste årene. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Skal kjøre Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.11.19 13:32

Del på    

Gazzetta dello Sport melder at det blir et fullverdig italiensk program for Mathieu van der Poel i 2020.

(procycling.no): Søndag kjørte Van der Poel inn til EM-gull i sykkelkross i italienske Silvelle, og ifølge den italienske storavisen Gazzetta dello Sport kan det altså bli en del ritt i Italia til våren også.

Van der Poel startet opp årets landeveissesong med Tour of Alanya i februar, og kjørte så Nokere Koerse som det første rittet i oppkjøringen inn mot Flandern rundt og senere Amstel Gold Race.

Til neste år ser det ut til at landeveisprogrammet blir vesentlig mer utfyllende. Allerede har det kommet ut at han også vil prøve seg i Paris-Roubaix i 2020, samtidig som han også har uttalt at han ønsker å kjøre Vuelta a España etter OL i Tokyo, hvor han sikter mot gullet på terrengsykkelen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Han har i år hatt et litt lettere sykkelkross-program og startet først med Superprestige-rittet i Ruddervoorde 3. november. Med et noe lettere rittprogram, vil det nok også være lettere å holde på toppformen om rapportene til den italienske avisen stemmer. Da vil han altså kjøre Strade Bianche (7. mars), Tirreno-Adriatico (11.-17. mars) og Milano-Sanremo (21. mars), før han starter på brosteinsklassikerne.

Van der Poels rival, Wout van Aert, har hatt stor suksess med å kjøre Strade Bianche de siste to årene. Belgieren har der kjørt inn til tredjeplass to år på rad, mens han også imponerte stort ved å bli nummer seks i årets Milano-Sanremo, i det som var hans første deltakelse i rittet.

Van der Poel har tidligere aldri deltatt i et så langt ritt som Milano-Sanremo, men foruten om at han sprakk totalt under årets VM-fellesstart i meget krevende værforhold, har han tidligere vist seg å stå de lange distansene på en veldig god måte.

Mandag kjører Mathieu van der Poel Jaarmarktcross i Niel. Der står også brødrene Håkon og Henrik Lunder Aalrust på startstreken.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse