Prøv Procycling Pluss idag

NUMMER ÉN OG TO: Greg Van Avermaet vant foran Oliver Naesen. Her fra BinckBank Tour i fjor. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Van Avermaet vant virtuelt Flandern rundt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.04.20 16:31

Del på    

Kom alene til mål etter 31 kilometers kjøring.

(procycling.no:) Han har aldri vunnet Flandern rundt tidligere, men Greg Van Avermaet kan nå i hvert fall kalle seg selv for vinneren av «Lockdown Ronde 2020», en virtuell utgave av finalen i monumentklassikeren.

Belgieren stakk av gårde over Paterberg fra en gruppe med Thomas De Gendt, Oliver Naesen, Nicolas Roche og Remco Evenepoel, og inn på den siste kilometeren hadde han et forsprang på 19 sekunder ned til Naesen og Roche. 

Dermed hadde han full kontroll på seieren, mens Naesen spurtet inn til andreplass foran Roche rundt 20 sekunder bak.

– I starten ble jeg overrasket over tempoet og derfor måtte jeg slippe på Kruisberg, men litt som i det virkelige liv så ga jeg alt på Paterberg. Etter det var det bare å komme seg til mål. Jeg var virkelig a bloc, sa Van Avermaet til Sporza etter målgang.

Fire bakker på 31 kilometer

13 ryttere skulle gjøre opp om seieren i den virtuelle utgaven av Flandern rundt: Remco Evenepoel, Yves Lampaert og Zdenek Stybar (alle Deceuninck-Quick-Step), Mike Teunissen og Wout van Aert (begge Jumbo-Visma), Tim Wellens og Thomas De Gendt (begge Lotto Soudal), Michael Matthews og Nicolas Roche (begge Sunweb), Greg Van Avermaet (CCC), Alberto Bettiol (EF Pro Cycling), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) og Jasper Stuyven (Trek-Segafredo).

De 13 var alle koblet opp via systemene til Bkool og skulle kjøre de siste 31 kilometerne fra Flandern rundt, med Kruisberg/Hotond, Oude Kwaremont og Paterberg som bakkene underveis.

For Deceuninck-Quick-Step ble det en blandet start på rittet. Både Stybar og Lampaert slet ut fra start og måtte slippe opp Kruisberg. Der var det samtidig Evenepoel som satte farten, og sammen med fjorårsvinner Bettiol var han først opp til Kruisberg. Videre i Hotond kjørte Evenepoel såpass hardt at Bettiol måtte slippe, men i kilometerne som fulgte kom etter hvert Bettiol, De Gent, Roche, Naesen og Van Avermaet alle opp før bunnen av Oude Kwaremont. 

Allerede fra bunn måtte Bettiol slippe, og italieneren tapte stort på vei oppover bakken hvor han satte det inn det avgjørende støtet i fjor.

Mot toppen av bakken fikk De Gendt og Evenepoel en luke sammen, før Evenepoel virkelig gikk til over toppen. Belgieren fikk dermed noen sekunder ned til de andre, men i utforkjøringen ned mot Paterberg samlet det seg igjen. Bakover brøt faktisk Michael Matthews inne i Oude Kwaremont, like før teten gikk inn i Paterberg.

Australieren kunne senere fortelle at det var på grunn av trøbbel med giret.

Paterberg-angrep ble avgjørende

Opp den bratte, men korte bakken, var det spesialistene som viste seg frem. Van Avermaet fikk to sekunder på toppen ned til Naesen og De Gendt, og satte full fart for å holde unna for de jaktende rytterne. Bak ham samlet det seg en trio ettersom også Roche kom seg opp, mens Evenepoel tapte flere sekunder og var tolv sekunder bak med elleve kilometer igjen. Naesens gruppe var da fire sekunder bak, men de klarte ikke å få noe godt samarbeid på vei mot Oudenaarde.

Med ni kilometer igjen hadde det økt til elleve sekunder og det så ut til å gå mot seier for Van Avermaet, men så fikk Naesen opp farten. Forspranget ble raskt redusert til syv sekunder over en liten bakke, og fra å ha holdt rundt 500 watt i et par minutter, måtte Van Avermaet ned på nedre halvdel av 400-tallet. 

Etter noen hundre meter med et litt roligere tempo, svarte imidlertid Van Avermaet igjen. Forspranget gikk igjen opp til ti sekunder med seks kilometer igjen, og etter hvert ga de tre forfølgerne tilsynelatende opp.

Med rundt tre kilometer igjen angrep Naesen. Roche gjorde sitt for å klore seg fast, mens De Gendt raskt måtte slippe. Dermed ble det en spurt om andreplassen, som Naesen tok ganske greit foran Roche.

Resultat:
1. Greg Van Avermaet
2. Oliver Naesen
3. Nicolas Roche
4. Thomas De Gendt
5. Jasper Stuyven
6. Remco Evenepoel
7. Tim Wellens
8. Wout Van Aert
9. Mike Teunissen
10. Zdenek Stybar
11. Yves Lampaert
12. Alberto Bettiol
Michael Matthews – DNF

Tagget med: ,

Les også disse