Prøv Procycling Pluss idag

Valgren kjører Tour de France! Foto: Astana pro team http://www.astanaproteam.kz/

Valgren med stikk til Katusha etter Mørkøv-vraking

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 20.06.17 19:34

Del på    

Vrakingen av Kristoffs hjelper har ikke gått upåaktet hen

(procycling.no): Tirsdag annonserte Astana på Twitter at danske Michael Valgren (25) er tatt ut til sommerens Tour de France.

– Jeg er med på et sterkt lag, og ser frem til å kjøre Touren for tredje gang, fortalte Astana-rytteren til dansk TV2.

Videre fulgte Valgren opp med et aldri så lite stikk til Katusha-ledelsen som mandag valgte å utelate Alexander Kristoffs foretrukne hjelperytter Michael Mørkøv.

– Det er selvfølgelig superfett (å bli tatt ut, red.anm), men det er aldri noe man kan forvente. Alt kan skje frem til Touren, man kan bli vraket uten at det er noe grunn til det, kommenterte han ovenfor den danske TV-kanalen, tydelig myntet på gårsdagens vraking av landsmannen Mørkøv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Årets utgave blir danske Valgrens tredje Tour de France, og hans fjerde Grand Tour totalt (Vuelta a Espana 2014).

Valgrens oppgave blir først og fremst å hjelpe lagkaptein og landsmann Jakob Fuglsang, samt den italienske klatreren Fabio Aru.

Pilene peker i riktig retning for Astana-laget etter Fuglsangs seier i Criterium du Dauphiné.

Den neste uken vil Astana offentliggjøre én Tour de France-klar rytter om dagen. Så langt er to ryttere annonsert, danske Michal Valgren og kasakhstanske Alexey Lutsenko.

Det er ingenting som tyder på at verken Jakob Fuglsang eller Fabio Aru vil bli utelatt av troppen til Alexander Vinokourov. Det samme kunne dog ha blitt sagt om Michael Mørkøv for bare to dager siden.

Lars Bak (Lotto Soudal) er den tredje rytteren fra nabolandet i sør som antagelig vil kjøre sommerens treukersritt i Frankrike. Danskene håper på at Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) og Chris Juul Jensen (Orica Scott) vil slå følge.

Tagget med: , , ,

Les også disse