Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Ingen våger å satse i Italia

Procycling
Tips meg

Publisert 26.11.16 13:55

Del på    

Nibali undersøkte mulighetene i hjemlandet før han skrev under for Bahrain-Merida.

For første gang i WorldTourens historie vil Italia stå uten noen lag i den øverste sykkeldivisjonen. Det siste gjenværende fra 2016-sesongen, Lampre-Merida, forsvinner ut og forsetter på kinesisk lisens under det foreløpige navnet TJ Sport.

Italias største stjerne, årets Giro d’Italia-vinner Vincenzo Nibali, skal syklet for Bahrain-Merida kommende sesong. Laget som finansieres med midler fra den bahrainske kongefamilien blir første WorldTour-lag med røtter fra den arabiske verden.

­– I vårt land er det ingen som våger å stille seg bak et WorldTour-lag. det er en vanskelig tid økonomisk sett og mange firma, som for eksempel (pastaprodusenten) Barilla, vil ikke gjøre slike type investeringer, sier Nibali ifølge Tuttu Bici.

– Det var mitt ønske å stable på plass en ny gruppe, og det var mange rykter og lite fakta rundt prosessen, sier Astana-rytteren om sitt valg at nytt lag.

– Vi så på muligheter i Italia, forsøkte å sende ut beskjeder, men det var ingen som sto frem. Den nye veien var denne, sier Nibali med referanse til Bahrain-laget.

Tagget med: ,

Les også disse