FÅR TILLIT: Siden Dubai Tour i februar har Amund Grøndahl Jansen syklet mange ritt sammen med Dylan Groenewegen. Og i sommer sykler de to Tour de France sammen. FOTO: Jarle Fredagsvik

STÅR OVER: Det blir ingen opptreden i Valencia for Amund Grøndahl Jansen denne uka. FOTO: Jarle Fredagsvik

Utsatt sesongstart for Grøndahl Jansen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.02.19 12:40

Del på    

– Det beste hadde vært om man ikke ble syk.

(procycling.no): Etter fire dager på sofaen er det klart at Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) ikke blir å se til start under Volta a la Comunitat Valenciana (onsdag 6. til søndag 10. februar).

– Det blir nok ikke noe av det rittet. Det blir litt for tett på sykdommen jeg har i kroppen, sier en lettere influensa-syk Grøndahl Jansen til procycling.no.

Her finner du sesongplanen til Amund Grøndahl Jansen!

På vei inn mot brosteinsklassikerne ser han ikke veldig problematisk på situasjonen.

– Nei, det blir litt mer hvile og trening inn mot Algarve (20.-24 februar) i stedet. Det er nok like greit som å kjøre Valencia, selv om det mest ideelle hadde vært å slippe unna sykdom, sier han.

Groenewegen slikker sol i nabolaget

I utkanten av Girona, der romerikingen er bosatt, har lagkompis Dylan Groenewegen publisert bilder av at han slikker sol i sosiale medier.

Spurtstjernen leide seg nylig en leilighet i området for å slippe unna vinteren i Nederland, men foreløpig har ikke lagets nordmann fått mange treningsturen med Tour de France-kapteinen.

– Han har trent litt her i vinter siden forholdene er bedre enn i Nederland. Noen økter sammen har vi fått, men ikke de siste dagene da jeg stort sett har oppholdt meg på sofaen, sier Grøndahl Jansen som kan opplyse om at en del ryttere er nede for telling grunnet sykdom i denne perioden av sesongen.

Andre Jumbo-Visma-ryttere som oppholder seg i nærheten av Girona er Robert Gesink (bosatt i Andorra) og Koen Bouwman.

Roser Foss etter treningsopphold

Neste år kan det hende at det blir flere nordmenn i Jumbo-Visma. Laget avsluttet treningsleiren i Alicante i slutten av januar og der hadde Tobias Foss (Uno-X Norwegian Development Team) fått lov til å vise seg fram.

Les også: – Sånn jeg ser det, er de det ledende laget i WorldTouren

Grøndahl Jansen er full av lovord om innsatsen til 21-åringen fra Vingrom.

– Jeg synes Tobias klarte seg utmerket på samling. Jeg tror både han og andre norske ryttere har gode muligheter til å få tilbud hos oss dersom resultatene kommer. Med litt mer stabilitet i resultatene, er nok Tobias klar for nye oppgaver neste år, tror Grøndahl Jansen.

Tagget med: , , ,

Les også disse