TØFF UTFORDRER: Fabio Jakobsen er lynrask, men har ikke spurtet mot Alexander Kristoff mange ganger så langt i karrieren. Her er de to i spurten om tiendeplassen i Bretagne Classic i 2018, en spurt som Jakobsen vant foran Kristoff og Amund Grøndahl Jansen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Ny utfordrer for Kristoff klar for giroen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.01.20 14:42

Del på    

Fabio Jakobsen får debuten sin i Giro d’Italia.

(procycling.no): Med stempel på seg som det mest spurtvennlige treukersrittet i 2020, har mange av verdens beste spurtere allerede meldt sin ankomst til Giro d’Italia.

Den siste i den rekka er Fabio Jakobsen (Deceuninck – Quick-Step), skriver Wielerflits. Nederlenderen kjørte sitt første treukersritt i fjor med Vuelta a España, hvor han kjørte inn to etappeseirer. Uttellingen var dermed ganske for 23-åringen, etter at det kun ble fem massespurter i løpet av de 21 etappene. 

Det allerede klart at Caleb Ewan (Lotto Soudal), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Kristoffer Halvorsen (EF Education First), Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) og Elia Viviani (Cofidis) vil kjøre rittet, som starter med en tempo i Budapest 9. mai.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Får solide opptrekkere med seg

For Jakobsen er Giroen sesongens største mål, og i motsetning til Vuelta a España, ser det ut til å bli rikelig med sjanser. Spesielt på de første 13 etappene, hvor seks-syv etapper kan ende i en massespurt.

Iljo Keisse vil være med som «road captain», mens James Knox er lagets sammenlagthåp. I tillegg er det også klart at Remco Evenepoel skal kjøre rittet, og Jakobsen sier selv at Evenepoels mål er å sikre den rosa trøya etter den første etappen, til tross for at Evenepoel selv meldte at han ville starte rittet uten de største ambisjonene.

– De to neste dagene er begge spurtetapper, og det er allerede nesten like mange muligheter som i vueltaen, sier Jakobsen.

Nederlenderen har også selv god støtte med seg til giroen.

– Jeg kan sette min lit til Mikkel Frølich Honoré, Davide Ballerini og Florian Sénéchal i spurtene. Jeg synes ikke det er et dårlig opptrekk, sier han med et smil. 

For de andre spurterne er det allerede klart at Dylan Groenewegen vil komme med sitt foretrukne opptrekkstog, ledet an av Amund Grøndahl Jansen og Mike Teunissen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Møter Kristoff i sesongstarten

I jakten på sin første etappeseier i Giro d’Italia, kan Fabio Jakobsen bli en vanskelig mann å slå for Alexander Kristoff.

De to møter hverandre også flere ganger i sesonginnledningen, og starter begge sesongen med Volta a la Comunitat Valenciana (5.-9. februar). 

Videre sykler de også begge Volta ao Algarve (19.-23. februar) før klassikersesongen. Der vil ikke Jakobsen få de store sjansene, men han skal etter planen kjøre Kuurne-Brussel-Kuurne. Der skal også Kristoff, Kristoffer Halvorsen, Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen og Uno-X kjøre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse