GIRO OG OL: Remco Evenepoel kjører Giro d'Italia som oppkjøring mot OL. FOTO: David Ramos/Getty Images

Evenepoel får sin Grand Tour-debut

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.01.20 11:03

Del på    

Bruker Giro d’Italia som oppkjøring til sesongens store mål, OL.

(procycling.no): Remco Evenepoels første seniorsesong i 2019 gikk meget bra. Den unge belgieren vant blant annet Clasica San Sebastian og tok sølvmedaljen på temporittet under VM i Yorkshire.

Nå slipper Deceuninck-QuickStep løs sin yngste ulv i et treukersritt for første gang. Evenepoel bekrefter til italienske Gazzetta dello Sport at han blir å se i Giro d’Italia i år. 

– Laget og jeg startet å snakke om Giro d’Italia i august i fjor, da vi ble sikre på deltakelse i OL hvor jeg satser mot tempoen. Giroen vil være en del på veien mot målet mitt, og det passer perfekt, sier Evenepoel til den italienske avisen.

Evenepoel har ikke noe erfaringer med lange etapperitt. Vuelta a San Juan gikk over syv etapper i fjor, men inneholdt en hviledag. Fjorårets Tour of Norway hadde seks etapper, og Evenepoel kjørte også alle tre dagene i Hammer Stavanger like før det norske rittet.

De uttalte Giro-ambisjonene til 19-åringen er ikke så altfor høye.

– Ikke noe stress, ikke noe ambisjoner for å få resultater eller noe. Planen er å få erfaring. To uker, tre uker, kanskje bare ti dager hvis jeg allerede er utslitt da og ikke vil kjøre meg i senk.

OL-fokus

I et intervju med det belgiske sykkelforbundet, gjengitt av cyclingnews.com, forteller Evenepoel om sitt OL-fokus den kommende sesongen.

Den tidligere fotballspilleren forteller at som fotballspiller, er det VM som er det viktigste. Han bedyrer imidlertid at han heller tar et OL-gull enn VM-gull som syklist.

– (Jeg vil helst) bli olympisk mester, uten tvil. OL går forbi den vanlige sportsatmosfæren. Man er del av noe større, ikke bare sykkelsporten. Hvis jeg kunne vinne der, ville anerkjennelsen også vært annerledes, tipper jeg. Selvsagt, som verdensmester får man også masse respekt, men jeg tror at en olympisk tittel ville vært annerledes igjen – både for deg selv og hvordan offentligheten ser på deg. Så for å være ærlig, å vinne olympisk gull ville gitt meg mest glede.

Evenepoel har nå, i samarbeid med sine støttespillere, lagt en plan for å klare å nå målet om olympisk gull.

– Å tilpasse seg klimaet kommer til å bli veldig viktig. Derfor har vi allerede utforsket et par alternativer. Treningen min kommer til å bli annerledes, mer spesifikk, og jeg kommer til å stå over enkelte ritt. Alt dette har blitt gjort i samtale med laget. Vi har laget drømmeplanen, og forberedelsene vil være perfekt. I det minste håper jeg det, sier det unge sykkelfenomenet.

Tagget med: , , ,

Les også disse