UTVIKLINGSLAG: Edward Theuns og Jelle Wallays startet begge karrieren i Sport Vlaanderen-Baloise før de ble plukket opp av større lag. Men det hjelper ikke det belgiske laget nå, på utsiden av Paris-Roubaix-invitasjonene. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Utelatt fra Paris-Roubaix: – Nok et hammerslag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.01.19 12:09

Del på    

Sport Vlaanderen øynet håp da Van der Poels lag trakk seg ut.

(procycling.no): ASO var valgt ut lagene de ønsker å ha med i 2019-utgaven, og samtidig valgt å overse det belgiske Sport Vlaanderen-Baloise.

– Nok et hammerslag, mener Hans De Clercq.

Prokontilaget ble invitert både i 2015 og 2016. Ved den første anledningen ble Tim De Clercq lagets bestemann på 41-.plass, mens Gijs van Hoecke ble 21 året etter.

De siste to åra har Christophe Secrus mannskap fått tommelen ned. I fjor skjedde det blant annet fordi Wout van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) var sterkt ønsket:

– Vi hadde virkelig håpet å bli med denne gangen. Vi visste at Corendon-Circus (med Mathieu van der Poel) ikke hadde vist interesse for Paris-Roubaix og at Wout van Aert hadde rett til å starte etter overgangen til Jumbo-Visma. Nå ga de frikortet til Roompot-Charles med Lars Boom i stedet. Vi mente også at vi hadde en sjanse på den siste plassen, men den gikk til Wanty-Gobert, sier Hans De Clercq til wielerflits.nl.

Håpet på plassen til Wanty

I fjor havnet både Wanty og Sport Vlaanderen utenfor, mens De Clercq denne gangen håpet på at det holdt med Tour de France for Wanty og at hans eget lag skulle blitt tilgodesett med inngangsbilletten til Paris-Roubaix.

Men slik gikk det altså ikke.

Det gjør at Piet Allegaert, Preben Van Hecke og Amaury Capiot trolig må vende fokus mot Flandern rundt og de øvrige belgiske klassikerne også i den kommende sesongen.

– Vi har ingen toppnavn som Boom, Van Aert eller Van der Poel på laget vår. Vi innser det, og det er loddet når man er et utviklingslag. Problemet er at rytterne forsvinner videre fra oss til større lag i et for høyt tempo, mener De Clerq.

Har talenter – mangler stjerner

Sport Vlaanderen-Baloise har imidlertid en spennende duo i Capiot og Allegaert.

Capiot ble kun slått av Fabio Jakobsen (Quick Step) under Nokere Koerse, og har i tillegg topplaseringer fra Driedaagse Brugge-Da Panne og Tour de l’Eurométropole.

Allegaert ble lagets bestemann i Flandern rundt, og 24-åringen har i tillegg en 17.-plass fra Paris-Rouaix i 2017.

– For to år siden satt han med i gruppa som kjempet om 6.-plassen i Flandern rundt som førsteårsproff. Amaury Capiot befinner seg også i vannskorpa i tillegg til Edward Planckaert. I tillegg har vi Preben Van Hecke som er en rutinert leder for disse rytterne. Vi hadde utvilsomt forsvart plassen vår der som lag, mener De Clercq.

For dårlig på lobby?

Denne gangen var det Cofidis, Direct Energie, Arkéa Samsic, Vital Concept og Delko Marseille som fikk innpass blant de franske lagene.

I tillegg ble altså Roompot-Charles og Wanty-Gobert foretrukket.

– Det er mulig vi må bli flinkere til å drive lobbyvirksomhet, uten at jeg vet hva de andre lagene gjøre for noe, kommenterer De Clercq.

Tagget med: , , ,

Les også disse