SI, SI, SI!: Rigoberto Uran tar sesongens første seier på hjemmebane. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Uran vant prestisjeduell

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.02.18 22:24

Del på    

Spurtet til seier i Colombia Oro y Paz.

(procycling.no): Den nest siste etappen av Colombia Oro y Paz ble avgjort i en spurtduell mellom de fire colombianske World Tour-rytterne Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac), Nario Quintana (Movistar) og Team Sky-duoen Egan Bernal og Sergio Henao.

Gårsdagens etappevinner og sammenlagtleder Julian Alaphilippe satt igjen i ledergruppen inn i den siste klatringen opp til Salento, men i den 2,9 kilometer lange klatringen fikk franskmannen det tøft.

I det bratteste partiet av bakken, med rett over 30 prosent stigning, gav Quintana gass og distanserte mannen i ledertrøyen.

De eneste som klarte å følge, var hans felles landsmenn Uran, Henao og Bernal, og de kom samlet inn på den siste kilometeren. Egan Bernal ledet trakk opp spurten i de smale gatene i Salento, mens Uran lå som en kald fisk på hjulet hans.

I det veien knakk oppover mot målstreken var det Quintana som gikk først, mens Uran måtte nærmest smette under armen på Bernal, på motsatt side. Like etter knekkeren flatet det ut før mål, og Uran maktet akkurat å komme foran Quintana før målstreken.

Dermed tok fjorårets Tour de France-toer sesongens første seier på hjemmebane.

(artikkelen fortsetter under)

Quintana overtar sammenlagtledelsen

28-åringen vil få en tøff oppgave med å forsvare ledelsen på søndagens etappe, med en knapp ledelse på tre sekunder til Uran, fire til Henao og ni til Bernal.

Etappen fra Armenia til Manizales går over 184,3 kilometer og består av tre kategoriserte klatringer. Den siste, avgjørende klatringen er 20 kilometer lang og med flere partier hvor stigningsprosenten viser opp mot 20 . Quintana viste styrke i de bratteste partiene i dag, men ser mange utfordringer på den siste etappen.

– I morgen? Alle, laget og jeg, blir nødt til å gjøre et stort kompromiss for å forsvare trøyen. Vi har sett Egans fantastiske jobb for Sergio i dag, så vi kan forvente at Sky ikke vil gjøre ting enkelt for oss i morgen og det vil heller ikke de andre lagene. Bruddet vil prøve å komme seg nær avslutningen (med et godt forsprang) for å ha en sjanse. I tillegg er det mange lag som ikke har vunnet og det er bare søndagens etappe igjen. Vi vil prøve å kontrollere rittet til vi går tom for energi, holde en god fart på klatringen og følge med de som angriper oss, og holde trøyen ved slutten av dagen i morgen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse