FJORÅRSVINNER: Lorena Wiebes vant alle tre etappene (og sammenlagt) i fjorårets utgave av Tour of Chongming Island, som nå er utsatt. Foto: Hu Chengwei/Getty Images

UCI utsetter kinesiske ritt på grunn av Covid-19

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.02.20 12:11

Del på    

Kan også ende med at de blir avlyst.

(procycling.no): Utbruddet av koronaviruset Covid-19 i Wuhan i Kina har preget det internasjonale nyhetsbildet i flere uker, og det har allerede også fått konsekvenser for en rekke idrettsarrangementer.

Tour of Hainan, som opprinnelig skulle bli arrangert fra 23. februar til 1. mars, er avlyst, og i en pressemelding fredag morgen skriver UCI at alle ritt i Kina i april og mai nå blir utsatt.

Avgjørelsen er tatt i samråd med det kinesiske sykkelforbundet.

Det vil da gjøre at Tour of Chongming Island, et ritt på damenes WorldTour, blir utsatt. Norsk Hitec Products skulle etter planen kjøre rittet.

UCI skriver videre at de vil kommunisere en ny dato for når rittene kan bli arrangert 15. mars, sammen med en liste over rittene som vil bli avlyst på viruset. Med andre ord virker det svært usikkert om det blir mulig å gjennomføre rittet.

Totalt er det registrert 2 249 dødsfall som følge av Covid-19, hvorav flesteparten fra Hubei-provinsen og da millionbyen Wuhan.

Tagget med: , ,

Les også disse