USIKKER TID I VENTE: Hva som skjer med de planlagte sykkelrittene den neste tiden vil avhenge av hva lokale myndigheter sier. FOto: Tim de Waele/Getty Images

UCI avlyser foreløpig ingen ritt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.03.20 19:44

Del på    

Pålegger samtidig arrangørene flere tiltak for å minske risikoen for spredning av coronaviruset.

(procycling.no): Onsdag formiddag ble det kjent at lagleger fra en rekke lag fra de to øverste divisjonene i sykkelsporten hadde skrevet et åpent brev til UCI, ASO og RCS, hvor de etterlyste en klar plan på hva man skal gjøre med rittene som kommer den neste tiden.

De ba derfor om en avlysning  av Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, tre italienske WorldTour-ritt som etter planen skal arrangeres i løpet av de neste tre ukene.

Les mer: Corona-opprør mot UCI og rittarrangører brer om seg

UCI har i løpet av onsdagen hatt flere møter med både lag, ryttere og arrangører, og sendte i kveld ut en pressemelding rundt temaet.

– Det har blitt tatt en avgjørelse om å ikke gå videre med avlysning av noen ritt på nåværende tidspunkt. En mulig avgjørelse om å avlyse vil bli tatt av helsemyndighetene i den berørte regionen, ut ifra utviklingen på den lokale situasjonen og de forskjellige risikofaktorene man har identifisert. Arrangøren og alle i sykkelfamilien vil være pliktet til å følge en slik avgjørelse, skriver UCI. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kommer med flere tiltak til arrangørene

Videre står det at arrangørene nå må gjøre en rekke tiltak for å begrense spredningen av coronaviruset Covid-19.

Det innebærer å øke avstanden mellom publikum og rytterne, spesielt i start- og målområdet. Man skal følge en strikt medisinsk protokoll, som vil variere avhengig av hvilket land det er i, men som uansett vil ha en prosess for hvordan man skal håndtere mistenkte tilfeller og ha et detaljert kart over hvor man kan utføre en test for viruset.

I tillegg skal man også begrense antall lag som bor på samme hotell og man skal respektere hygienetiltak, for eksempel at man skal unngå at alle rytterne bruker den samme pennen ved innskrivingen før start. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vil ikke straffe lag som ikke får kjøre

Skulle det oppstå en situasjon hvor myndighetene ikke tillater at et bestemt lag får starte et ritt eller om lag selv finner seg i en situasjon hvor de ikke kan ta del i rittet med gyldig grunn, må man informere UCI straks. I en slik situasjon, skriver UCI, vil man sørge for at lag ikke blir straffet, verken finansielt eller sportslig, noe som spesielt vil gjelde når det kommer til å vurdere om lag får beholde WorldTour-lisens.

Mitchelton-Scott, Jumbo-Visma, EF Pro Cycling, Parkhotel-Valkenburg og Groupama-FDJ har alle i løpet av de siste 24 timene trukket seg fra ritt. 

UCI har sendt et brev rundt til alle lagene, og i brevet som procycling.no har fått tilgang til står det listet opp tre årsaker som vil bli ansett som gyldige:

  • Avgjørelse fra en kompetent nasjonal helsemyndighet.
  • Logistikk: Hvis lag ikke har nok ryttere eller støtteapparat fordi deler av støtteapparatet eller rytterne er isolert av helsemessige årsaker.
  • Personlige grunner: Hvis ryttere eller deler av støtteapparatet ikke ønsker å dra fordi de mener helserisikoen er for stor.

Groupama-FDJ vil være dekket av punktet om logistikk, mens de fire andre lagene alle har signalisert en årsak som trolig vil dekkes av punktet om personlige grunner.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse