UTE I KULDA: Kristijan Durasek er utestengt fram til mai 2023 for involvering i bloddoping-ringen avslørt av Operasjon Aderlass. Kroaten risikerer også søksmål fra UAE-laget. Her er han avbildet på podiet under Tour of Turkey, mens han fremdeles syklet for Lampre-Merida. (Photo by Tim de Waele/Corbis via Getty Images)

UAE-laget vurderer søksmål mot dopingtatt rytter

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.11.19 09:35

Del på    

Kristijan Duraseks kontrakt er allerede terminert.

(procycling.no): Kristjan Koren og Kristijan Duraseks involvering i Operasjon Aderlass ble avslørt i løpet av mai måned, og duoen ble sporenstreks sendt hjem fra henholdsvis Giro d’Italia og Tour of California.

Koren og sportsdirektør Borut Bozic i Bahrain-Merida ble begge utestengt fra all idrett de neste to årene, mens det på onsdag ble klart at Durasek røk på en fireårig utestengelse fra bloddoping.

De involverte rytterne har vært midlertidig suspendert fra sine arbeidsgivere i påvente av en endelig dom i saken. UAE Team Emirates reagerte resolutt ved å terminere 32-åringen kontrakt med laget. Han er nå utestengt fram til 14. mai 2023.

Fortsetter under bildet …

Operasjon Årelating: Fireårig dopingstraff for UAE-rytter

Advokater ser på saken

Det er ikke avklart om UAE Team Emirates gir seg med det. Via en uttalelse til pressen forteller laget nå at de vurderer å ta ytterligere rettslige skritt mot Durasek.

– I tråd med de interne retningslinjene i laget har rytterens kontrakt blitt terminert med umiddelbar virkning. Akkurat nå er lagets advokater igang med å vurdere mulighetene for å kompensere skaden, heter det i meldingen.

Rytteren har fremdeles mulighet til å anke domsavsigelsen til hans nasjonale antidopingforbund eller WADA.

Durasek ankom UAE Team Emirates fra Lampre-Merida i 2016. Den eneste seieren hans i denne perioden stammet fra Tour of Croatia i 2017. Det resultatet blir nå følgelig strøket.

Tagget med: , , ,

Les også disse