STRAFFES: Bahrain-Merida-rytter Kristijan Koren utestenges i to år for doping. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Operasjon Årelating: Rytter og sportsdirektør fra Bahrain-Merida utestengt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.10.19 18:14

Del på    

Utestenges i to år for tilknytning til det østerrikske dopingnettverket.

(procycling.no): En rytter og en assisterende sportsdirektør hos Bahrain-Merida utestenges av det internasjonale sykkelforbundet UCI for sin involvering i dopingsaken Operasjon Årelating (Operation Aderlass).

Den slovenske rytteren Kristijan Koren ble onsdag ilagt en to år lang utestengelse av UCI. Koren ble tidligere i år sendt hjem fra Giro d’Italia og midlertidig suspendert da UCI publiserte åtte navn med tilknytning til det østerrikske dopingnettverket.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Borut Božič er også straffet. Den slovenske eks-rytteren som nå jobber som sportsdirektør i Bahrain-Merida fikk en to år lang utestengelse også.

Koren er straffet for å ha brukt ulovlige metoder eller stoffer mens han syklet for Liquigas-Cannondale i sesongene 2011 og 2012. Straffen til Božič stammer fra forhold mens han var en del av Astana i 2012.

Den såkalte «Operation Aderlass» ble for alvor rullet opp i mars 2019, under Ski-VM i Seefeld med et rekke arrestasjoner. Senere har de østerrikske rytterne Stefan Denifl, fra Aqua Blue Sport Cycling, og Georg Preidler, fra Groupama-FDJ, innrømmet sin involvering i bloddopingringen.

I august ble den tidligere, italienske stjernespurteren Alessandro Petacchi gitt en to års utestengelse. Saken mot Petacchi ble ført basert på informasjon fra politimyndigheter i Østerrike. Den pensjonerte rytteren ble straffet for brudd på dopingreglene mellom 2012 og 2013, mens han syklet for Lampre og Quick-Step.

Dopingnettverket er sentrert rundt den tyske idrettslegen Mark Schmidt. Det var i mai at den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport meldte at en rekke ryttere – Petacchi, Božič, Koren og UAE-rytter Kristijan Đurasek – hadde forbindelser til nevnte Schmidt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse