TATT: Kristijan Đurasek straffes for brudd på antidopingreglene. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Operasjon Årelating: Fireårig dopingstraff for UAE-rytter

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.11.19 15:40

Del på    

Đurasek satt på sidelinjen siden mai.

(procycling.no): Kristijan Đurasek er ilagt en fire år lang utestengelse for sin involvering i dopingskandalen Operasjon Årelating. Nyheten om Đuraseks suspensjon ble kunngjort av det internasjonale sykkelforbundet UCI onsdag.

Kroaten hos UAE Team Emirates har vært midlertidig suspendert siden han ble tatt ut Tour of California i mai. 32-åringen er den siste rytteren som blir felt i kjølvannet av Operasjon Årelating, en opprulling som også har fakket rytteren Kristijan Koren og sportsdirektøren Borut Božič, begge fra Bahrain-Merida. Den tidligere stjernespurteren Alessandro Petacchi er også dømt.

Ifølge en pressemelding fra UCI utestenges Đurasek i fire år for brudd på antidopingbestemmelsene i perioden 2016 til 2019; rytteren står med to etappeseire fra Tour of Croatia fra den tiden. Đurasek syklet for Lampre-Merida i 2016, før han meldte overgang til UAE Team Emirates i 2017.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den såkalte «Operation Aderlass» ble for alvor rullet opp i mars 2019, under Ski-VM i Seefeld med et rekke arrestasjoner. Senere har de østerrikske rytterne Stefan Denifl, fra Aqua Blue Sport Cycling, og Georg Preidler, fra Groupama-FDJ, innrømmet sin involvering i bloddopingringen.

Dopingnettverket er sentrert rundt den tyske idrettslegen Mark Schmidt. Det var i mai at den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport meldte at en rekke ryttere – Petacchi, Božič, Koren og altså UAE-rytter Đurasek – hadde forbindelser til nevnte Schmidt.

Tagget med: , , ,

Les også disse