SESONG I MOTBAKKE: Fabio Aru hadde en sesong han nok bare vil glemme. Her fra Giro d'Italia og Monte Zoncolan. Foto: Tim de Waele/Getty Images

UAE har fortsatt tro på Aru

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.12.18 14:04

Del på    

– Vi støtter ham og vi tror på ham.

2018-sesongen har vært mildt sagt skuffende for Fabio Aru. I årene 2014-2017 slo han seg opp som én av verdens fremste sammenlagtryttere, med etappeseirer i Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España, i tillegg til sammenlagtseieren i sistnevnte ritt i 2015.

Derfor ankom han UAE Team Emirates foran årets sesong som én av tre kapteiner, sammen med de to andre nysigneringene Alexander Kristoff og Dan Martin. Mens de to heller ikke hadde verdens beste debutsesong for UAE, var Arus sesong desto dårligere.

– Vi har full tro på Fabio. Vi støtter ham og vi tror på ham som person og syklist, sier UAE-manager Matxin Joxean Fernández til Velonews.com etter den tunge sesongen.

Måtte bryte giroen

En fjerdeplass på den fjerde etappen i Tirreno-Adriatico står igjen som det beste enkeltresultatet og et kjapt blikk på CQ-rankingen viser at hans 400 poeng er det laveste han har hatt siden han hadde sin første fulle sesong for Astana i 2013.

FØRSTE GULE TRØYE: Fabio Aru mottok ledertrøya i Tour de France for første gang

KONTRASTER: I fjor vant Aru den femte etappen i Tour de France og var i den gule ledertrøya i to dager. Til slutt endte han på en fin femteplass. Foto: Arkiv

Giro d’Italia var sesongens store mål, men etter å ha slitt i to og en halv uke brøt han på den 19. etappen, nede på en 27. plass før etappen.

Les mer: Aru: – Giroen ble et mareritt

Fokuset ble dermed skiftet over til Vuelta a España, men ei heller der ble det noen suksess for italieneren, som endte med en 23. plass sammenlagt.

Et par prosenter unna toppformen

– Fabio hadde ikke en god sesong. Han hadde ikke noe stort problem, men det var summen av flere mindre problemer. En velt her, et muskulært problem der. Det var mange små ting som hindret ham fra å ha et bra år, sier Matxin.

Det sier også Aru seg enig i, som mener han manglet noen små prosenter fra sin ypperste toppform.

– Selv når du bare mangler litt, så sliter du med å få resultatene, spesielt en sammenlagtrytter som meg. Det ble gjort noen feil og jeg prøvde antagelig for mye å gjøre ting uansett hva det koster. Det fører til at du gjør feil, sier Aru.

UAE-laget slet i stor grad som helhet med formen i de to nevnte treukersrittene, noe Vegard Stake Laengen også har vært klar om i ettertid. Les mer om det her.

Neste sesong har UAE styrket seg i fjellene med Sky-rytter Sergio Henao og årets vinner av Tour de l’Avenir, Tadej Pogacar.

Tagget med: , , ,

Les også disse