Prøv Procycling Pluss idag

HAR HAN FÅTT SIN MANN? Neppe, men Tom Bohli kan likevel bli en nyttig mann for UAE Team Emirates. FOTO: Luc Claessen, Getty Images

UAE-signering: «Kan bli essensiell støtte for Kristoff»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.09.18 11:58

Del på    

24-åring dekker tomrommet etter Filippo Ganna?

(procycling.no): Filippo Ganna er koblet til en overgang til selveste Team Sky, og UAE Team Emirates har nå funnet hans erstatter.

Mandag ble nemlig nyheten sluppet om at Tom Bohli har skrevet under en toårskontrakt med satsingen som økonomisk er finansiert fra Emiratene.

I BMC Racing har Bohli hovedsakelig vært i aksjon under kuperte ritt á la Katalonia rundt, Tour of The Alps og Tour de Romandie, mens Kristoff har jaget seirer i Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

En mann for prologer

Det kan jo ha med å gjøre at BMC Racing har et veldig sterkt mannskap for brosteinsklassikerne, men bortsett ifra sporadiske opptredener i Kuurne, Nokere Koerse, De Panne og Driedaagse van West-Vlaanderen (der han også har sin eneste proffseier), er ikke den 24 år gamle sveitseren spesialisert for å takle klassikerne.

Les også: Kristoff bekymret over manglende forsterkninger

Han er først og fremst en temporytter og en mann for prologer. Egenskaper som selvsagt også kan knyttes opp mot tauing i front av hovedfeltet og også nyttiggjøres foran spurtopptrekket. Men – som det også var tilfellet med Ganna – kan posisjoneringen under klassikerne bli et problem, og i så måte er ikke en «rytter á la Jurgen Roelants» hentet inn av UAE-laget.

Får skryt i pressemelding

«Bohli har en utmerket fysikk, perfekt for å beskytte selv ryttere som er større enn ham i seierskampen. Fart og utholdenhet ligger i blodet hans, og han kan bli essensiell støtte for Kristoff», skriver UAE-laget i pressemeldingen.

Bohli skrev under som stagiaire for BMC Racing høsten 2015, og har kjørt som proff i WorldTour-laget i tre sesonger.

– Jeg er glad for å ankomme til UAE Team Emirates. Det er første gang jeg bytter trøye som proffsyklist, og jeg blir nå del av en ryttergruppe som er annerledes enn hva jeg vant til. Jeg vet at jeg ankommer et ryttergruppe med høy grad av profesjonalitet i et viktig prosjekt. Jeg er sikkert på at disse omgivelsene vil bringe fram mitt beste, sier Bohli selv.

PS: De øvrige nykommerne i UAE Team Emirates er så langt Alessandro Covi, Tadej Pogacar og Cristian Munoz.

Tagget med: , , , ,

Les også disse