Prøv Procycling Pluss idag

PÅ VEI MOT BERGAMO: Stine Borgli håper i det lengste at drømmen om Strade Bianche blir oppfylt denne helga. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Borgli med topplassering på tøff etappe

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.02.20 17:20

Del på    

Overlegen seier til Van der Breggen.

(procycling.no): FDJ-rytteren, for anledningen i norsk landslagsdrakt, spurtet inn til sjetteplass fra et redusert felt i etapperittet Setmana Valenciana.

På den andre etappen av rittet var nederlandske Anna van der Breggen (Boels – Dolmans) overlegen og tok seieren med god avstand tilbake til forfølgerne.

Rytterne var over flere krevende bakker underveis, og avsluttet med et par kilometer motbakke. Den tidligere verdensmesteren kom alene til mål og overtar også sammenlagtledelsen i rittet.

Demi Vollering (Parkhotel Valkenburg) og Clara Koppenburg (Bigla-Katusha) fulgte nærmest, 29 sekunder senere, mens Borgli krysset streken nesten fire minutter etter Van der Breggen.

– Jeg er fornøyd med det jeg får til på slutten. Ellers er jeg fornøyd med hvordan vi kjørte sammen på en så hard etappe. At vi faktisk klarer å bruke laget, sier Borgli til procycling.no etter etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Øyner flere topplasseringer

Underveis var man over Alto de la Carrasqueta (4,5 kilometer lang), Alto de Benifallim (14,3 kilometer lang) og Alto de Tudons (8,3 kilometer lang).

Van der Breggen satte inn det avgjørende støtet på Alto de Tudons. Ingen maktet å følge 29-åringen, som holdt unna alene og etter hvert kunne innkassere sesongens første seier.

– De tre beste er i en klasse for seg. Vanskelig å hente dem, oppsummerer Borgli.

Bak i feltet blir det en del støting, men den norske 29-åringen holder stand og takket være god posisjonering fra det norske laget klarer hun å vinne spurten i feltet.

Litt lengre bak fulgte også Vita Heine og Katrine Aalerud, og det norske laget øyner nå muligheten for flere gode plasseringer, både på de to gjenstående etappene og i sammendraget.

Borgli ligger best plassert på åttendeplass, fire minutter og 29 sekunder bak Van der Breggen, men har flere ryttere like foran seg.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse