Prøv Procycling Pluss idag

UHELDIGE: Tyver gikk løs på Bjarne Riis og Lars Seier Christenses lag, og stjal tolv sykler og femten hjulsett. REUTERS/Nils Meilvang/Scanpix Denmark

U-sving: Det danske forbundet omfavner Riis

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.11.16 11:45

Del på    

Antidopingsjef er mistroisk tilskuer til det hele.

(procycling.no): I forrige uke annonserte lageierne Bjarne Riis og Lars Seier at Virtu Pro-Veloconcept skal bli WorldTour innen 2018. Duoen har også overtatt damelaget BMS Birn som blir å se på sykkelsportens øverste nivå allerede neste år.

Grepene ser også ut til å ha endret DCUs (det danske forbundet) holdning til duoen. De har tidligere vært på linje med Antidoping Danmark (ADD) og fordømt Riis for hans dopingfortid.

– Bjarne Riis har faktisk meget å gi. Ikke bare til dansk sykkelsport, men til sykkelsporten generelt, uttalte DCU-formann, Henrik Jess Jensen, til Danmarks Radio i etterkant av seansen.

– Jeg har hatt samtaler med Bjarne, og de har vist at han er en mann som ønsker å få til noe for dansk sykkelsport, og som har tatt et oppgjør med feil han gjorde i fortiden, la han til.

Fikset VM-billetter to til ryttere

DCU havnet tidligere i år i økonomisk krise. Derfor ble junior- og U23-ryttere avkrevd 10 000 kroner i egenandel for å stille til start under VM i Doha.

Les også: – Riis bør bannlyses på livstid

Riis troppet opp som reddende engel og sikret at to utøvere kom seg med.

– Lars (Seier, hans forretningspartner) og jeg betalte for at Mads Würtz Schmidt og Kasper Asgreen kunne bli med, sier Riis til Ekstra Bladet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK ØKONIMISK: Det danske forbundet slapp litt hodebry da Mads Würtz Schmidt fikk forsvare VM-gullet fra Richmond under årets mesterskap i Doha. Deler av potten ble finansiert av Riis og Seier Christensen. FOTO: Bryn Lennon/Getty Images/AFP

FIKK ØKONIMISK: Det danske forbundet slapp litt hodebry da Mads Würtz Schmidt fikk forsvare VM-gullet fra Richmond under årets mesterskap i Doha. Deler av potten ble finansiert av Riis og Seier Christensen. FOTO: Bryn Lennon/Getty Images/AFP

Rytterne har denne sesongen syklet for Nor Pro Cycling. Det er det samme laget som neste år skifter navn til Team Virtu Pro-Veloconcept, og som eies av Riis.

Fra fordømmelse til klapp på skuldra

At DCU omfavner Riis er likevel overraskende. Etter mer enn to års etterforskning kom den Riis-fordømmende rapporten «Doping i dansk sykkelsport».

Det danske forbundet la seg den gangen på samme harde linje som Antidopingbyrået og Danmarks Idrettsforbund.

Det ble konkludert med at den tidligere CSC-sjefen var skyldig i alvorlig ledelsessvikt i sin tid som lageier, ettersom han ikke gjorde noen tiltak selv om han visste om doping innenfor eget lag.

Videre at han ikke var troverdig, da han ikke hadde fortalt hele sannheten om sitt virke som lageier. Sammen med det danske idrettsforbundet, konkluderte Antidoping Danmark med at Riis var uegnet til å jobbe med utviklingen av unge talenter og være rollemodell for en ren sport.

ADD reagerer da også kraftig på den klamme hånden over skuldra til Riis fra DCU-formannen.

– Det gir grunn til bekymring at DCU nå har endret holdning og at vi nå har en DCU-formann som taler entusiastisk om et Riis-comeback, sier antidopingsjef, Michael Ask, til Ekstra Bladet.

Tagget med: , , ,

Les også disse