Prøv Procycling Pluss idag

VET HVA DET HANDLER OM: I fjor fungerte Bjarne Riis som trener og støttespiller for Asbjørn Kragh Andersen. Også i vinter, når 24-åringen har gått skadet, har Ørnen fra Herning tatt kontakt. FOTO: Scanpix

TILBAKE I MANESJEN: Barne Riis la fram planer for et dansk kontinentallag og et damelag i WorldTouren under et pressetreff, torsdag. FOTO: Scanpix

Bjarne Riis starter damelag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.11.16 13:42

Del på    

Danmarks første på øverste nivå.

(procycling.no): Bjarne Riis og kompanjongen Lars Seier hadde innkalt til pressemøte, torsdag.

Her fortalte duoen at de går inn som medeiere i det danske kontinentallaget Virtu Pro-Velo Concept. Hit hentes også Alexander Kamp, Rasmus Guldhammer og Michael Reis fra Team Stölting.

Virtu Pro-Velo Concept får Michael Skelde som teamsjef neste år.

Lager damelag på øverste nivå

Men Ørnen fra Herning hadde mer på hjertet. Han ser store muligheter i det danske sykkelmiljøet og har blitt utfordret til å bli med på å støtte et damelag.

– Bo Madsen (sportsdirektør i BMS Birn) har utfordret meg til å starte et kvinnelag. Vi satte oss ned og diskuterte det med Lars Seier. Det var noen tanker jeg har hatt på netthinnen. Det kunne være interessant, men utover kontinentallaget kan vi nå presenterte det første danske, kvinnelige WorldTour-laget, fortalte den tidligere eieren av den danske toppsatsingen Team Saxo Bank.

Duoen avslørte også at de har hentet inn ryttere fra utlandet med nok poeng til å starte opp på sykkelsportens øverste nivå i 2017.

– Det er en fantastisk mulighet vi har fått med Riis og Seiers inntreden. Nå kan vi drømme stort, sa BMS Birn-sjef, Bo Madsen, ifølge dansk TV 2.

To WorldTour-lag

Lars Seier kunne også fortelle at målet, på sikt, er å ha to lag på toppnivå innenfor sykkelsporten.

– Vi snakker fortsatt om to lag, ett på damesiden og et på herresiden, som skal være WorldTour fra 2018-sesongen, fortalte han.

– Det har vært muligheter for å komme igang litt tidligere på WorldTour-nivå, men det har ikke vært de riktige samarbeidspartnerne på lang sikt, la han til.

PS! Andre ryttere som er på vei til Virtu Pro-Velo Concept er Mads Raabæk, Michael Carbel, Kasper Asgreen og Thomas Riis, sønn av Bjarne. Laget skal ha 13 ryttere i 2017-stallen.

Tagget med: , ,

Les også disse