Prøv Procycling Pluss idag

SLÅR TILBAKE: Oleg Tinkov er lite fornøyd med uttalelsene fra Bjarne Riis nylig. EPA/KIM LUDBROOK

– Riis bør bannlyses på livstid

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.11.16 08:42

Del på    

Tinkov svarer på kritikken.

I et nylig intervju med Ekstrabladet rettet Bjarne Riis kritikk mot sin gamle samarbeidspartner Oleg Tinkov.

Dansken som våren 2015 ble tvunget til å forlate managerrollen i laget han startet i 2001 og solgte til russeren vinteren 2013, ytret misnøye ved hvordan Tinkov skjøttet Tinkoff-laget som nå legges ned ved sesongslutt.

Overfor Cyclingnews.com tar den russiske milliardæren til motmæle.

– Det er sikkert vanskelig å forstå kapitalisme når man vokser opp i sosialistiske Danmark, sier Tinkov – som hevder han har investert 50 millioner euro i laget.

– Riis må vite at eierskapet endret seg. Den nye eieren kan gjøre hva han vil med eiendommen. Jeg kjøpte leketøyet, lekte med det og gjorde det på min måte. Derfor er det forunderlig å høre han klage.

– Han brukte lønnen jeg ga ham til å kjøpe seg et chalet i de sveitsiske alpene, og mest sannsynlig ommøblerte han på sin måte. Det ville vært rart hvis den tidligere eieren klaget over den nye stilen.
Etter halvannet års samarbeid brøt forholdet mellom Riis og Tinkov sammen på vårsesongen i 2015.

Utenfor lagbussen i Tirreno-Adriatico hadde de en høylytt krangel og Riis var følgelig ikke til stedet da laget samlet seg igjen før Milano-Sanremo uken etter. Kort tid etter ble det annonsert at Riis fratrådte sin rolle som manager.

Tinkov har i ettertid hintet at Riis ikke gjorde jobben sin skikkelig mens han hevet en årslønn på 1 million euro. I intervjuet med Ekstrabladet mener Riis at Tinkov var misunnelig på ham.

– Jeg tror det var misunnelse. Jeg nøt rytternes og medarbeidernes respekt. Respekt er noe man gjør seg fortjent til. Noe man bygger opp over tid. Det er ikke noe man kan kjøpe seg til, sa Riis.

Vil har Riis ut på livstid

Riis annonserte denne uken sin retur til sykkelsporten med prosjektet Virtu Pro-VeloConcept, et kontinentallag og et damelag på WorldTour-nivå.

Tinkov sier nå at det bør ikke være plass til slike som Riis i sykkelsporten, og nevner i sammen slengen Cannondale-Drapac-manager Johnathan Vaughters og tidligere US Postal- Astana- og RadioShack-manager Johan Bruyneel.

– Jeg har ikke sagt dette tidligere, men siden han åpner diskusjonen, bør jeg si at folk som Riis, Bruyneel og Vaughters må bannlyses fra sykkelsporten på livstid, sier Tinkov.

Vaughters har i likhet med Riis innrømmet doping i sin aktiv karriere. Bruyneel ble i forbindelse med USADA-rapporten som brakte ned Lance Armstrong ilagt en utestengelse på ti år.

– De har ikke bare promotert doping, men også fått direkte materiell gevinst. Dette er faktisk kriminalitet. Synd at slike mennesker er på vei tilbake i sporten min.

Tagget med: , ,

Les også disse