Prøv Procycling Pluss idag

STORE AMBISJONER: Ladies Tour of Norway har store ambisjoner for rittet sitt og da var fredagens nyhet svært velkommen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Hadde ikke blitt TV-produksjon uten den ekstra millionen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.05.19 21:36

Del på    

Viktige millioner i støtte for Ladies Tour.

Mens det var misnøye i Rogaland på grunn av uforutsigbarheten da kulturminister Trine Skei Grande avslørte fordelingen av pengepotten til de internasjonale norske sykkelrittene, var det gode nyheter for Ladies Tour of Norway.

De fire millioner kronene i støtte er svært viktige for Norges eneste WorldTour-ritt. 

– Det hadde ikke blitt noe TV-produksjon uten den ekstra millionen. Det er rundt én million hver dag for å produsere TV. Når vi står med null i inntekt fra medierettighetsavtalen så må alt tas på egenkapitalen, sier rittdirektør i Ladies Tour of Norway, Roy Moberg, til procycling.no.

Trolig direktesending på NRK

For mens rittet har blitt sendt på TV 2 tidligere, ser det ikke ut til at det blir tilfellet i år.

– Vi inngikk i mai 2018 en samarbeidsplattform med Norges Cykleforbund, Tour of Norway og Hammer. Vi skulle ha alle de tre rittene og NM i en pakke, men så gikk det ikke slik. Det ble vi informert om like før jul, og da stod vi på bar bakke. Uten både sendeflate og finansiering. Det har vært vår utfordring gjennom hele vinteren og da må man snu alle steiner, både ved muligheter til å løfte private sponsorer og fra det offentlige, sier Moberg.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

For øyeblikket er ingen avtaler signert, men Moberg forteller at de er nær ved å komme til enighet med NRK om å sende rittet direkte der. Samtidig vil det også produseres en direktestrøm til utlandet, om alt går som Moberg håper. 

Nødvendig TV-produksjon

Moberg er klar på at det har vært utfordrende med finansieringen av rittet de siste månedene.

– Vi er ikke i mål vi heller. Det hjelper godt på med den ekstra millionen. Kritisk er det rette ordet. Det er en negativ spiral, klarer du ikke å få en TV-produksjonen av høy kvalitet får du ikke sendt live og da blir det vanskelig å beholde WorldTour-statusen, siden det kreves 45 min live fra hver etappe fra 2020. Nå ser det langt lysere ut.

Senere denne måneden blir det lanseringsfest nede i Halden og ambisjonsnivået er i hvert fall klar i Østfold.

Ambisjoner om å bli verdens største og beste etapperitt for kvinner. Vi har kommet såpass langt at vi har god tro på det skal gå, sier Moberg og forteller at de allerede har kontraktfestet et startfelt med «alle de beste rytterne og de beste lagene».

Årets Ladies Tour of Norway kjøres fra 22. til 25. august. Les mer om årets utgave her: Ladies Tour introduserer bakkeavslutning.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse