Prøv Procycling Pluss idag

GODT RESULTAT: Trond Håkon Trondsen ble nummer syv på første etappe i Tour of Britain. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

Trondsen om sine første ritt med Wanty: – Veldig lærerikt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.09.19 12:59

Del på    

Nordmannen gleder seg til å prøve seg i Tour of Britain for Wanty-Gobert.

(procycling.no): Som seg hør og bør, har Trond Håkon Trondsen hatt sine første ritt som stagiaire i Wanty-Gobert i Belgia. Der har det foreløpig blitt tre UCI-ritt på 1.1-nivå og ett prokermesse. Torsdag kjører han nok et prokermesse, før han tar turen over til Storbritannia for å kjøre Tour of Britain.

Der vil ti WorldTour-lag gjøre sitt til at det blir et høyt nivå på startfeltet.

– Jeg er nesten litt positivt overrasket over det rittprogrammet jeg har fått. Jeg gleder meg veldig til Tour of Britain, så får vi se hvilke oppgaver jeg får der. Vi har ikke de aller beste spurterne med, så vi får se om det kan bli muligheter til å kjøre resultater, sier han til procycling.no.

Uvant rolle som hjelperytter

I de belgiske rittene har han foreløpig kjørt som en ganske ren hjelperytter.

– Jeg synes det har vært spennende. Det er en annen ganske rolle enn jeg har hatt i Coop. Det har handlet mer om å passe på at bruddet som går er greit og så være med på å kontrollere i feltet tidlig, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er veldig lærerikt det også, og jeg tror blir sterkere av å ha slike oppgaver. Det er mer slik profesjonell sykling fungerer. Her har vi jo også i større grad vært et favorittlag, spesielt i Druivenkoers Overijse, hvor de hadde vunnet fire år på rad. Det er veldig gøy å være en del av et slikt sterk lag også.

Fin velkomst i laget

I Tour of Britain vil ikke Wanty-Gobert komme som de største favorittene og dermed vil det nok være flere muligheter for å kunne kjøre inn resultater selv, enten det skulle være i form av at han får sjansen til å spurte eller at han kan komme seg med i et brudd.

Foreløpig forteller Trondsen om en fin velkomst og at han i hvert fall ikke har hørt noe negativt fra ledelsen om prestasjonene så langt.

– Tror du at du må vise noe i Tour of Britain med tanke på en kontrakt til neste år?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg prøver å gjøre de oppgavene jeg får så godt jeg kan, så får vi se etterpå, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse