NUMMER TRE: Trond Håkon Trondsen, Team Coop. Foto: Kjetil Alsvik.

Trondsen beste norske igjen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.03.18 16:04

Del på    

Stadig nærmere podiet i Tour de Normandie.

(procycling.no): Den tredje etappen i Tour de Normandie var preget av meget høyt tempo og mye angrep. Det var ingen skikkelige brudd som fikk gå, og det ble en relativt ukontrollert etappe.

Mot slutten fikk Julius van der Berg (SEG Academy Racing) en liten luke, men som en ensom rytter i front ble det vanskelig for nederlenderen å holde unna for feltet.

Feltet samlet seg med omtrent ti kilometer til mål, og det dro seg mot massespurt.

I spurten var Johim Ariesen (Metec-TKH) den raskeste, og vant dermed etappen. Han vant foran sammenlagtleder og vinner av første etappe, Fabian Lienhard (Holowesko) og Luuc Bugter (Delta Cycling).

Igjen var Trond Håkon Trondsen (Team Coop) den beste norske rytteren. Etter å ha notert seg for to åttendeplasser på to etapper, klatret Coop-syklisten opp på en femteplass på onsdagens etappe.

Splitt i spurten

Trondsens lagkamerat, Krister Hagen, lå på en femteplass sammenlagt før dagens etappe, mens Bjørn Tore Hoem var nummer åtte. Begge hadde samlet bonussekunder på de to første etappene.

De to ligger nå henholdsvis på syvende- og niendeplass sammenlagt, 19 og 23 sekunder bak Lienhard som fortsatt leder an. 

I spurten ble det dog en splitt midt i feltet som gjorde at flere ryttere tapte ti-elleve sekunder. Dette kan bli skjebnesvangert i et ritt der bonussekunder og små tidsdifferanser pleier å være avgjørende.

De norske rytterne som havnet bak var Ole Forfang, Carl Fredrik Hagen, Erik Resell, Kristian Kulset og Tobias Foss.

Uno-X-rytter Anders Skaarseth gikk i bakken på gårsdagens etappe, og måtte bryte dagens etappen som følge av skadene han pådro seg. Kristoffer Skjerping (Joker Icopal) startet ikke den tredje etappen grunnet sykdom.

Tagget med: ,

Les også disse