Prøv Procycling Pluss idag

Foto: procycling.no

– Jeg trodde løpet var kjørt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.08.16 19:09

Del på    

Hoem slo tilbake med toppresultat etter kritisk punktering.

KORGFJELLET (procycling.no): Like under 20 kilometer gjensto da sjansene til Bjørn Tore Hoem så ut til å være spolerte på kongeetappen i årets Arctic Race. Med en bare en drøy mil til den avsluttende stigningen opp til Korgfjellet, punkterte Joker-Byggtorget-rytteren mens feltet stormet fremover i finale-modus.

Men 25-åringen fikk raskt byttet sykkel, og etter eksemplarisk hjelperytterjobb av både Amund Grøndahl Jansen og Adrian Aas Stien, befant Hoem seg i posisjon til å angripe i den 8.9 kilometer lange bakken.

Å angripe var akkurat det han gjorde. Først fulgte han akselerasjonen til Sylvain Chavanel (Direct-Énergie). Duoen kjørte seg opp til restene av dagens tidligee brudd, før de ble kjørt inn.

Med tre kilometer igjen til toppen var Hoem innhentet, men langt fra ferdig. For da Stef Clement (IAM) presset frem den avgjørende utskillelsen, satt Joker-rytteren nok en gang årvåkent med. Clement, Hoem og Sebastian Henao (Team Sky) satte et tempo som fjorårsvinneren Rein Taaramäe (Katusha) ikke maktet å følge.

Den nye sammenlagtlederen Gianni Moscon (Team Sky) skulle imidlertid tette luken, støte seg videre og ta etappen. Liggende på hjul var Hoem var smart. Han beit seg fast og syklet inn til en sterk 8.plass. Sammen med etappens 9.mann, Carl Fredrik Hagen (Team Sparebanken Sør), endte Hoem bare 30 sekunder bak den italienske seiersherren.

– Jeg følte meg veldig bra i bakken. Underveis hadde jeg faktisk ikke en god følelse, men da jeg kom inn i bakken så var jeg full av adrenalin og følte meg utrolig bra. Det var dumt med punkteringen rett før bakken begynte, men det ga nok litt ekstra adrenalin, sier Hoem til procycling.no – skjelvende og gjennomvått på toppen av Korgfjellet.

– Da jeg punkterte sa jeg til de andre gutta: ”Ikke vent!” Fordi jeg trodde var det kjørt for min del. Jeg var usikker på når bakken skulle begynne, jeg så ikke kilometersmerket på computeren skikkelig. Jeg trodde håpet var ute. Men jeg kom opp til feltet igjen. Jeg fikk skikkelig bra hjelp av Amund og Adrian. Jeg må takke dem mye, sier Joker-rytteren.

Etter en tung start på årets sesong, ser det ut som Hoem kan få en meget oppløftende høstsesong. Eresfjord-rytteren viste sitt kaliber ved å bli nummer to sammenlagt i Ronde de l’Oise i juni, men har ikke prestert stabilt over tid som ønsket.

– Jeg har slitt en del i år. Jeg hadde nesten mistet litt motivasjonen. Man sliter fort litt mentalt, når alt går i mot. I dag kjørte jeg litt på ”pur faen”. Jeg hadde god støtte av laget. Når jeg har en god dag, så kan jeg være helt der oppe, sier Hoem – etter den etterlengtede oppturen.

– Det er vanskelig å si var som har vært problemet mitt. Jeg har kanskje en del å gå på i finaler taktisk. Jeg kan være litt defensiv når det blir mye knuffing og krig om posisjonene. Litt bakpå i viktige situasjoner. Så jeg har nok litt å lære ennå, selv om jeg ikke er noen fersking lenger, sier 25-åringen – etappevinner fra Tour Alsace og Tour de Normandie i 2015.

Nå blir en god høstsesong viktig for Hoem som må forsvare sin posisjon i Joker-laget.

– Nå kommer Tour des Fjords. Det er et stort mål. Så får vi se.

Tagget med: , ,

Les også disse