BLANT FAVORITTENE: Peter Sagan, her før start i Flandern rundt. FOTO: Dirk Waem/AFP

Treneren: – Et ritt som passer ham perfekt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.04.18 09:19

Del på    

Sagan klar for sitt første Amstel Gold Race på fem år.

Etter seieren i Paris-Roubaix ble det en liten feiring på Peter Sagan. Man «må feire etter en slik seier», som han selv sier til CyclingPro.net i forkant av Amstel Gold Race.

For første gang siden 2013 deltar han i det nederlandske rittet. Sagan har de siste årene avsluttet klassikersesongen etter Paris-Roubaix, men etter å ha prioritert tid med sin nyfødte sønn og høydetrening framfor deltakelse i Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne, har Sagan og Bora-Hansgrohe valgt å strekke klassikerstrikken enda én uke.

– Med hele brosteinsprogrammet er det normalt sett en for lang periode (å være i form til Amstel Gold Race). Også lengden på tiden du må være fokusert. Det er det samme som om å droppe de to første rittene med Omloop og Kuurne. Vi har den samme tidsperioden som i fjor, men har endret de rittene til fordel for Amstel, sier Sagans trener og sportsdirektør i det tyske laget, Patxi Vila, til Velonews.

Positiv til løypeendringen

Sagan syklet rittet i årene mellom 2011 og 2013. Den gang var det avslutning på Cauberg, som gjorde det vesentlig vanskeligere for en mann som ham. Selv da klarte han en imponerende tredjeplass i 2012 – året som for oss nordmenn alltid vil bli husket som året hvor Damiano Cunego «taklet» Lars Petter Nordhaug vekk fra en topplassering – etter at han stivnet på de siste 50 meterne, og måtte se Enrico Gasparotto og Jelle Vanendert snike seg forbi.

Vila ser positivt på løypeendringen, som nå gjør at de siste fem kilometerne er flate og med noe lettere bakker enn Cauberg som de avsluttende bakkene.

– Jeg tror det er bedre for ham. Det passer ham, gitt de rytterne han kommer han til å komme inn i finalen med, sier treneren.

Selve rittet som en helhet er han i hvert fall veldig positiv til.

– Jeg tror det er et ritt som passer Peter perfekt. Han er i god form nå, så hvorfor ikke?

Går for spurt

Mens mye har vært fokusert rundt slovaken tidligere i vårsesongen, virker det som om det er noe annerledes innstilling til søndagens ritt. Sagan har vært tett markert, men vil ifølge Vila nå heller være den som følger hjul, og ikke angriper selv.

Håpet er at man skal kunne ende opp i en spurt fra en redusert gruppe, noe ryttere som blant andre Michael Matthews, Sonny Colbrelli og Bryan Coquard nok også håper på.

– Det er et mål, men jeg starter noe mer avslappet. Etter alle de store brosteinsklassikerne er jeg her og vil teste beina mine. Så får vi se, konkluderer Sagan.

Tagget med: , , ,

Les også disse