PÅ VEI TIL TREK: Pieter Weening. FOTO: Tim De Waele

– Trek-Segaredo signerer Pieter Weening (39)

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.05.20 12:00

Del på    

Superveteranen uten kontrakt siden 2019.

(procycling.no): Pieter Weening har vært uten lag siden slutten av 2019-sesongen, etter at Roompot-Charles la ned ved årskiftet, men rapporteres 39-åringen å være på vei til Trek-Segafredo.

Ifølge det nederlandske nettstedet Wielerflits.nl er det bekreftet fra flere kilder at overgangen er nært forestående, men at den endelige kontrakten har til gode å bli signerte av partene, til tross for at Weening er blitt observert ute på trening i Trek-Segafredo-drakt. Den som regel godt informerte, belgiske dagsavisen Het Nieuwsblad melder imidlertid at kontrakten allerede er undertegnet.

Den nederlandske veteranen ble proff i 2004 med Rabobank, hvis storlag han syklet for ut 2011-sesongen, før han meldte overgang til det da nyoppstartede australske laget, Orica-GreenEdge. Siden 2016 har Weening syklet for det nederlandske prokontinentallaget Roompot. I løpet av sin lange karriere har Weening vunnet etapper i både Tour de France og Giro d’Italia, i tillegg til etapperittene Tour de Pologne og Tour of Norway.

Weening står bokført med seier så sent som juni i fjor da han gikk til topps på den andre etappen av etapperittet Skoda-Tour de Luxembourg.

Kontrakten med WorldTour-laget vil for Weenings del strekke seg ut sesongen 2020, som etter en ny plan skal starte opp igjen 1. august med Strade Bianche.

Tagget med: ,

Les også disse