DER SATT DEN! Edvald Boasson Hagen var raskeste mann opp til Quriyat og kunne ikle seg rittets ledertrøye på tampen av dagen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

IMPONERTE: I fjor tok Edvald Boasson Hagen en fantastisk etappeseier i Oman, men neste år kommer han trolig ikke tilbake. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Edvald dropper trolig Midtøsten

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.12.16 15:51

Del på    

Foretrekker å åpne i Europa.

(procycling.no): – Det blir ganske mye likt som i fjor, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Men et par justeringer blir det gjort på rudsbygdingens sesongplan. Denne sesongen var Mallorca, Tour of Qatar og Tour of Oman de første tre konkurransene.

I år starter han mest sannsynlig ikke før under Algarve rundt i midten (15.-19.) av februar. Etapperittet kolliderer sågar med Tour of Oman som starter dagen i forveien.

Hvor ferden fortsetter diskuterer han, trener Fredrik Mohn og Dimenison Data fortløpende. En mulighet er brosteinsåpningen i Belgia med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne i slutten av februar.

Sprudlet i Belgia

Boasson Hagen har stilt til start i Omloop Het Niewsblad tre ganger i løpet av de siste fem årene. Han beste plassering er 3.-plassen fra 2014, da han åpenbart var en av feltets sterkeste ryttere og lagkompis Ian Stannard fikk æren av å vinne rittet.

Den gangen ble oppladningen også lagt til Europa, og han startet med rittrekken på Mallorca før han fortsatte Andalucía rundt.

Både i Qatar og Oman viste nordmannen seg fra sin beste side, men han slet med å hevde seg helt i toppen da han kom tilbake i belgisk rittmodus.

I mars fortsetter han oppkjøringen til klassikerne i Italia.

– Det blir de italienske løpene før klassikerne, sier Boasson Hagen og mener Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo.

Holdt på å vinne Roubaix

Deretter venter trolig WorldTour-rittene E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix. Til sammenlikning med Alexander Kristoff har nordmannen for vane å stille til start i færre konkurranser.

Boasson Hagen hadde sin hittil beste opplevelse i Paris-Roubaix denne sesongen. Han havnet på riktig side av splitten som utmanøvrerte forhåndsfavoritter som Peter Sagan, Fabian Cancellara og Alexander Kristoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJEMPET OM SEIEREN: Boasson Hagen i aksjon under Paris-Roubaix. ©TDWSport.com

KJEMPET OM SEIEREN: Boasson Hagen i aksjon under Paris-Roubaix. ©TDWSport.com

Nordmannen endte likevel opp i en svært kompetent gruppe da han sammen med Tom Boonen, Ian Stannard, Sep Vanmarcke og Matthew Hayman skulle gjøre opp om seieren. Det endte med at Boasson Hagen fikk femteplassen, mens australieren tok sitt første stikk under brosteinsdronningen.

Paris-Roubaix er rittet Dimension Data-rytteren aller helst vil vinne, og han er selvsagt svært motivert på å gjenskape noe liknende neste år.

Pleier å dukke opp i Amstel Gold Race

Etter Roubaix blir det mest sannsynlig en rittpause. Men det har han uttalt før og likevel stilt med startnummer på brystet under Amstel Gold Race uka etter. Faktisk har han syklet her fire av de siste fem årene.

– Amstel Gold Race er ikke på programmet nå, og det har vel egentlig ikke vært det. Men jeg har blitt med likevel. I utgangspunktet er ikke planen at jeg skal sykle der, presiserer han.

Tour of Norway, Critérium du Dauphiné og Tour de France er alle relativt faste holdepunkter på 29-åringens program.

Tagget med: , , ,

Les også disse