JEVNT: Tre sekunder skilte Alexander Kamp og Eduard Prades i sammendraget. Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann med sin tredjeplass

NESTEN KLART: De siste detaljene gjøres nå klare før løypepresentasjonen av Tour of Norway denne uka. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway

Tour of Norway avsluttes på Hønefoss

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.02.19 19:38

Del på    

Rittet blir avsluttet i sentrum av Hønefoss.

Det melder lokalavisen Ringerikes Blad.

Arrangøren meldte tidligere tirsdag at hele løypa ville bli presentert i løpet av uka, men har allerede bekreftet overfor avisen at Hønefoss blir målby for den sjette og avsluttende etappen i den første utgaven av Tour of Norway etter fusjoneringen med Tour des Fjords.

– Gamle Tour of Norway har hatt hovedsete rundt Hønefoss. Det var også gjort noen lovnader i forkant angående en etappe der også i år. Da var det naturlig å forholde seg til det. Vi starter på Tour des Fjords’ hjemtrakter og avslutter i Hønefoss. Det er en god måte å gjøre det på, sier rittdirektør Roy Hegreberg til avisa.

Der vil det bli målgang på bybrua i sentrum, skriver lokalavisen. Tour of Norway har vært hyppig innom Hønefoss siden starten i 2011 og i årene 2012-2015 ble også rittet avsluttet her (de to siste årene med avslutning oppe på flyplassen Eggemoen).

Det er allerede klart at det blir en rekke WorldTour-lag på plass i rittet som arrangeres fra 28. mai til 2. juni.

Flere storlag bekreftet til Tour of Norway

Løypepresentasjon rett rundt hjørnet

Rittet starter nemlig på Vestlandet i etterkant av Hammer Stavanger (24.-26. mai) og vil bevege seg langs kysten for å komme til Østlandet. Den første etappen starter i Stavanger-området og vil ifølge Dalane Tidende sannsynligvis bevege seg innover Gloppedalen og Bjerkreim før det blir målgang i Eigersund.

Deretter inntar rytterne Sørlandet, hvor lokalavisa Lister allerede har fått bekreftet at den andre etappen starter i Kvinesdal, går via Farsund og har målgang i Mandal. Den tredje etappen starter i Lyngdal og ender opp i Kristiansand, hvor man skal kjøre en nær lik runde som man gjorde i fjor (men uten sløyfen opp til Odderøya ifølge Fædrelandsvennen). Den fjerde etappen går langs kysten fra Arendal til Sandefjord, mens Varden har rapportert at politikerne i Skien allerede i desember ga sitt ja til Hegreberg & co og dermed fikk etappestart på den femte etappen til byen.

Hvor den etappen ender opp er ikke klart, men det har tidligere vært spekulert i at det kan bli målgang i Drammen. Hvor den sjette etappen starter er heller ikke klart.

Tagget med: , ,

Les også disse