BLIR LIKEVEL INGENTING AV: COVID-19 og nye retningslinjer fra UCI har satt en sluttstrek for arrangørens planer om å arrangere Tour of Norway i 2020. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Tour of Norway avlyst for andre gang

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.04.20 14:16

Del på    

Covid-19-krisen gjør at rittet ikke lar seg gjennomføre.

(procycling.no): Onsdag kom beskjeden om at UCI valgte å innstille alle ritt ut mai måned. Det satte også i prinsippet en strek over Tour of Norway, som etter mye om og men egentlig var omberammet til 21.-24. mai.

Arrangøren valgte likevel å ta en liten kunstpause, men kunngjør nå via egne nettsider at 2020-utgaven av rittet nå er avlyst.

«Gitt alvorlighetsgraden i verdens helsesituasjon og for å kjempe mot spredningen av COVID-19-viruset har UCI, sammen med rytter- og lagorganisasjonene bestemt seg for å forlenge konkurransepausen til 1. juni. Som et resultat av det er det også nødvendig å avlyse årets Tour of Norway».

Les også: Jobber for at Tour of Norway skal gå som planlagt

«Det er per nå umulig å vite når sykkelsesongen kan starte opp igjen og UCI har varslet at de vil prioritere Grand Tours og sykkelsportens momumenter, i tillegg til ritene som fremdeles står oppført på kalenderen, når de skal sette opp den nye kalenderen mot i årets andre halvdel. Det er grunnen til at å utsette Tour of Norway til en senere dato i år ikke var en mulig løsning», skriver arrangøren videre.

I desember i fjor gikk Roy Hegreberg ut med budskap om at Tour of Norway skulle ta et hvileår denne sesongen, men det endret seg da Hammer Series i regi av Velon valgte å legge ned sitt konsept, og Tour of Norway likevel ble forsøkt plassert på de ledige datoene fra 21.-24. mai.

I etterkant har verden blitt rammet av en pandemi, og det knyttes fremdeles usikkerhet til når den aktive sykkelsesongen kan gjenopptas.

Tidligere i dag skrev vi i procycling.no om mulighetene Tour de France-arrangøren nå vurderer. Les mer om det, og hvor årets Grand Tours kan ende opp med å bli plassert her!

Tagget med: , ,

Les også disse