Prøv Procycling Pluss idag

GOD STEMNING: Fotball-VM på storskjerm har vært en bonus under Roskilde-festivalen ved mange anledninger, og i 2021 får festivalgjengerne muligheten til å imponere selveste Tour de France-feltet når verdens største sykkelritt skal passere forbi festivalcampen. FOTO: Kim Adrian, roskilde-festival.dk

Tour de France-feltet passerer forbi Roskilde-festivalen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.02.20 14:37

Del på    

Det er ikke bare verdens beste sykkelby syklistene møter ….

(procycling.no): Stolte politikere fikk lose de frammøtte gjennom etappeprofilene da Københavns store Gran Départ ble presentert i Vejle, tirsdag.

Som tidligere kjent er det en 13 kilometer lang tempoetappe som åpner Tour de France den 2. juli, 2021. Det blir samtidig en mini-sightseeing i sentrum av København.

Ekstra-Bladet skriver at Dronning Louises Bro, Kastellet, Den Lille Havfrue, Parken og Amalienborg skal passeres underveis, før rytterne dundret ut på Rådhusplassen i hjertet av storbyen.

Ruta matcher naturlig nok danskenes slagord foran sykkelfesten godt: Den beste sykkelbyen i verden ønsker det største sykkelrittet i verden velkommen.

Rock og sykling

Dag to er satt av til en 199 kilometer lang fellesstart mellom Roskilde og Nyborg. Underveis skal feltet som en gimmick passere forbi campen til Roskilde-festivalen, noe som trolig kan by på en og annen overraskelse for sykkelstjernene.

Musikkfestivalen, som blant annet byr på et årlig nakenløp for gjestene sine, blir arrangert mellom 26. juni og 3. juli i 2021, noe som korresponderer godt med etappen lørdag 3. juli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SYKKELFEST: Det største sykkelsirkuset i verden gjester Danmark fra 2.-4. juli i 2021. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Etappen inneholder lange strekker på veien mot Korsør og Storebæltsbroen som er svært vindutsatt i vårt panneflate naboland. Brokonstruksjonen mellom Korsør og Nyborg er 17 kilometer lang, og her kan man også forvente seg kraftig vind.

– Vi har ikke Tourmalet eller Alpe d’Huez

Dag 3, og altså den siste dagen på dansk jord, starter i Veijle og avsluttes 182 kilometer senere i Sønderborg. Underveis er det tre innlagte klatrepunkter (Koldingvei, Heijsminde Strand og Genner Strand).

– Vi har jo ikke et Tourmalet eller et Alpe d’Huez i Danmark, det må vi erkjenne. Men vi har det danske været, vi har vind og vi har den flotte naturen vår med bakker og fjorder. Så har vi også vår flotte hovedstad; en sykkelby i verdensklasse, uttalte Københavns borgermester, Frank Jensen, ifølge Ekstra-Bladet.

Et viktig moment med målgangen, som finner sted i byen Sønderborg, er at man ikke er mer enn fem kilometer unna den lokale flyplassen. Det betyr kort avgang til gate når rytterne skal videre til Frankrike og hviledag, mandag 4. juli.

Tagget med: ,

Les også disse