TOPP TI: Sondre Holst Enger spurtet inn til åttendeplass i Spania torsdag. FOTO: © Bryn Lennon

– Jeg tok en sjanse og prøvde en «flyer»

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.02.19 17:08

Del på    

Holst Enger med tidlig stunt da tre nordmenn endte topp ti.

(procycling.no): En ivrig Sondre Holst Enger animerte avslutningen på 2. etappe av Volta a la Comunitat Valenciana torsdag.

I en heseblesende spurtfinale i Alicante tok nordmannen fronten tidlig og fikk vordende etappevinner Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) på hjul.

Inn i den avgjørende rundkjøringen og den påfølgende sjikanen som skulle slynge spurterne inn på oppløpet, ble Holst Enger passert av Trentin, Nacer Bouhanni (Cofidis) og fem andre ryttere – inkludert Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) og sammenlagtleder Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

Med et tidlig stunt ble Holst Enger belønnet med en åttendeplass. 25-åringen antyder at han på grunnlag av informasjonen om avslutningen han ble gitt på forhånd, endte opp med å feilberegne kreftene sine i finalen.

– Jeg fikk beskjed om at det var 100 meter igjen etter rundkjøringen. Jeg hadde bra med fart etter den lille utforkjøringen, og tenkte bare å ta en flyer og prøve å holde inn til mål, sier Holst Enger til procycling.no.

– Men så kom de kom fort bakfra. Jeg mistet en del fart i rundkjøringen og hadde allerede der spurtet en del i front, sier Israel Cycling Academy-rytteren etter sesongens første topp ti plassering.

Tre norske topp10

Bak vinneren Trentin, spurtet Kristoff inn til femteplass, like foran Boasson Hagen, på det som var en resultatmessig god norsk dag.

– Jeg prøvde meg, og tok en sjans. Jeg failet, men sånn er det. Noen ganger må man bare ta en sjans og se hva som skjer, sier Holst Enger – som måtte klare seg en del på egenhånd i avslutningen.

– Det er ikke helt ideelt. Jeg må ta en del vind for å holde en god posisjon, innrømmer nordmannen.

Det var Trentins Mitchelton Scott-lag, sammen med Astana, som skrudde om tempoet i bakkene på torsdagens etappe. I dagens tredje kategoriserte stigningen, til Alto de Carrasqueta, måtte Holst Enger jobbe hardt for å holde følge.

– Faktisk så følte jeg meg veldig dårlig bakkene i dag. Jeg vet egentlig ikke hvorfor. Jeg følte meg egentlig mye bedre på Mallorca, sier Holst Enger – som endte nest sist på onsdagens tempo vunnet av Boasson Hagen.

De to neste etappene i Spania er kuperte. Holst Enger kan se frem til en ny spurtsjanse søndag. Sammenlagt leder Boasson Hagen, fem sekunder foran Ion Izagirre (Astana), og sju sekunder foran Tony Martin (Jumbo-Visma).

Tagget med: ,

Les også disse