Photo by David Ramos/Getty Images

Boasson Hagen forsvarte ledertrøya

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.02.19 15:28

Del på    

Tre norske topp ti i Alicante.

(procycling.no): Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) tok seieren fra et noe mørnet hovedfelt på den 2. etappen av Volta a la Comunitat Valenciana torsdag, en mellomkupert dag med rask avslutning i Alicante.

På et svingete oppløp i den spanske feriebyen gikk den italienske europamesteren helt til topps i massespurten, mens Nacer Bouhanni (Cofidis) og Ben Swift (Team Sky) rundet av podiet.

En godt posisjonert Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) åpnet spurten, men manglet timingen og ga Trentin et godt opptrekk. Holst Enger endte til slutt på åttendeplass.

I kampen om fjerdeplass kom Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) foran både Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) som ble hendholdsvis nummer fem og seks. Boasson Hagen forsvarte dermed den gule ledertrøyen han fikk etter onsdagens temposeier.

Trentin raskest i Alicante torsdag. FOTO David Ramos/Getty

Groenewegen hektet av

Astana og Trentins Mitchelton-Scott forsøkte å sette press på konkurrentene med et forsert tempo opp dagens siste klatring i etappens siste tredjedel. Innsatsen fra de to lagene sørget for å innhente det tidligere bruddet, men gradienten på fem prosent var ikke verre enn at mange av spurterne klarte å holde følge.

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) fikk det derimot tøft og måtte slippe feltet med 40 kilometer igjen. Men godt hjulpet av sine lagkamerater klarte nederlenderen å komme seg opp igjen etter en lang jakt i utforkjøring ned til mållinjen. Med lange føringer fra blant andre Tony Martin var Groenewegen tilbake i feltet 15 kilometer fra mål.

Dermed var det et så godt som samlet felt som tok fatt på spurten i Alicante. Der gjorde Trentin det meste riktig, fikk et godt opptrekk av Luka Mezgec, som førte Trentin inn på hjulet til Bouhanni. Trentin kom først ut av den avgjørende sjikanen på de siste hundre meterne, og med høy fart ut av den avgjørende rundkjøringen og de siste svingene fikk italieneren et perfekt utgangpunkt til å ta luven av franskmannen, med Swift på tredjeplass noen sykkellengder lengre bak.

Tagget med: , , ,

Les også disse