SIST GANG: Julian Alaphilippe kom alene til mål på toppen av Gibraltar Road i 2016. Foto: © Tim De Waele

Tøff stigning tilbake i Tour of California

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.10.17 18:07

Del på    

Start- og målbyene klare.

I 2018 vil rytterne igjen få teste seg opp Gibraltar Road i Santa Barbara County. Bakken ble sist tatt i bruk på den tredje etappen i 2016, og med sine tolv kilometere à åtte prosent spilte den en avgjørende rolle i sammendraget. Den gang overtok Julian Alaphilippe sammenlagtledelsen i rittet etter å ha vunnet etappen – en ledelse franskmannen beholdt rittet ut.

Etappen vil etter alle solemerker være den hardeste i det syv dager lange rittet, og man vil dermed tidlig kunne få en klar sits i sammendraget.

Den fjerde etappen i rittet vil være en individuell tempo i San Jose, men detaljene rundt løypa er foreløpig ikke kjent.

2017-utgaven av rittet var den første som var en del av herrenes WorldTour, og ble vunnet av George Bennett. Vegard Stake Laengen imponerte stort, og endte helt oppe på en sjetteplass.

Rittet vil avsluttes i delstatshovedstaden Sacramento. Det vil også kvinnenes utgave av rittet, som foregår over tre etapper (én etappe mindre enn i 2017). Kvinnerittet har målgang de samme stedene som herrerittet på de siste tre etappene, med målgang i henholdsvis Elk Grove, South Lake Tahoe og Sacramento.

 

Tagget med: ,

Les også disse