OFFENSIV: Lars Petter Nordhaug viste seg frem på den femte etappen i Tour de Suisse.

Tøff dag i brudd for Nordhaug: – Formen er oppadgående

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.06.17 19:25

Del på    

Nordmannen ser fremover mot nye muligheter i Tour de Suisse.

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug markerte seg på den femte etappen i årets Tour de Suisse. Aqua Blue Sports-rytteren kom med i dagens brudd etter en syv mil lang støtecup.

I bruddet hadde han også en gylden mulighet til passere ikoniske Simplonsstrasse først. Den sjansen tok han, og styrket lagets posisjon i kampen om klatretrøyen. Lasse Norman Hansen og Larry Warbasse er på henholdsvis første- og tredjeplass, mens Nordhaug med sine 20 poeng hentet 1989 meter over havet i dag, klatret til fjerdeplass.

– Simplonsstrasse er jo et veldig kjent fjell, og jeg følte meg veldig bra, så jeg så ikke noe poeng å ikke ta de poengene, sier Nordhaug til procycling.no etter etappen. 

Med sine 222 kilometer var dagens etappe den lengste i årets ritt. Etappeprofilen innbød også til at et brudd kunne gå inn, og det var dermed en tøff kamp om å bli med i bruddet.

– Prøvde sikkert 20 ganger

Nordhaug forklarer kampen om å komme seg avgårde slik:

– Det var veldig hard kamp for å komme i bruddet. Det er lenge siden jeg har syklet et ritt hvor det har tatt så lang tid før bruddet har fått gå, og det har vært kjørt så hardt for å komme med i det bruddet. Jeg prøvde sikkert 20 ganger, men til slutt var nok de aller fleste ganske kokte. Da tok jeg et magedrag og fikk med meg noen folk, beskriver nordmannen.

– Jeg prøvde ganske hardt i dag, men vi fikk liksom aldri noe stor luke. Spurtlagene tok kontroll, og de var dessverre litt for ivrige på å kjøre oss inn. Men det ble bra kjør i dag, så får vi se hvordan beina er på de neste etappene. Det er mange fjell som skal bestiges.

I et intervju med procycling.no før årets ritt, forklarte Nordhaug at formen var stigende, og at han var tilbake i flytsonen.

Det er også inntrykket til Nordhaug etter fem dager på ritt i Sveits. 

– Formen er oppadgående, absolutt. Jeg er ikke god nok i bakker til å kjempe om en topp sammenlagtplassering, så derfor har jeg tapt litt tid på de første etappene for å spare meg og for å komme letter avgårde i brudd. Jeg hadde lyst til å prøve meg i avslutningen på den første etappen, men da gikk jeg i en krasj snaut tre mil før mål.

God stemning i laget

På tirsdagens etappe vant Nordhaugs lagkamerat Larry Warbasse solo etter å ha distansert bruddkameratene opp Villars-sur-Ollon. Dermed har Aqua Blue Sports for alvor utnyttet wildcardet de har fått til WorldTour-rittet.

De sitter som nevnt også med klatretrøyen, og har vært i brudd på alle etappene.

Nordhaug forklarer at laget har god selvtillit i Sveits om dagen.

– Vi ønsker å beholde klatretrøyen i laget, men det er viktigere å ta en etappeseier til. Det kan vi klare.

– Er du god nok til å ta en etappeseier på en toppfinish de kommende dagene, slik som Larry Warbasse?

– Ja, jeg håper det. Formen er stigende, så vi får se. 

Tagget med: , , ,

Les også disse