Prøv Procycling Pluss idag

SKULLE LEGGE OPP: Michael Albasini endrer planene grunnet korona. FOTO: Luc Claessen/Getty Images.

Utsetter karriere-stopp – sykler avlyst Tour de Suisse

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 28.05.20 10:12

Del på    

Legger ut på 1000 km lang tur med venner og familie.

(procycling.no): Michael Albasini hadde planlagt å legge opp etter årets Tour de Suisse. Den sveitsiske veteranen som ble proff helt tilbake i 2003 har vunnet tre etapper i sitt hjemlige storritt, men drømmen om å avslutte med stil gikk i vasken da koronapandemien sørget for at rittet ble avlyst.

39-åringen endrer derfor på planene og fortsetter med Mitchelton-Scott ut sesongen. Albasini har også til hensikt å gjennomføre Tour de Suisse; alle de åtte planlagte etappene, med familie og venner som støtte. Det betyr at sveitseren i juni legger ut på en solid tur på over 1000 kilometer.

– Jeg skal uansett sykle Tour de Suisse. Det blir ikke ritt, men jeg skal uansett ta alle etappene og det er mye sykling. Det blir som en god sykkeltur med venner, sier Albasini.

Tour de Suisse 2020 skulle i utgangspunktet gå av stabelen i tidsrommet 7-14 juni, over åtte etapper og 1066 kilometer totalt.

– Jeg får selskap på hver etappe, noe som gjør dette enda mer gøy. Jeg får med meg venner, andre idrettsfolk fra andre idretter, og det blir etapper med enkelte sveitsiske eks-ryttere. Jeg vil også avslutte karrieren min med startnummer på rygger; derfor vil jeg fortsette etter sommeren når sesongen starter på ny, sier Albasini.

Ny plan

Sammen med Matt White, sportsdirektør hos det australske WorldTour-laget Mitchelton-Scott, har Albasini jobbet med å komponere en ny rittplan for høsten, når mange ritt forhåpentligvis skal gå som planlagt. Rittplanen for Albasinis 18. og siste sesongen er ennå ikke klar, men veteranen ønsker selvsagt å avslutte på skikkelig vis.

Sveitseren står med 30 triumfer totalt. Blant høydepunktene finner man en rekke etappeseire i WorldTour-ritt som Tour de Romandie, Tour de Suisse, Volta a Catalunya og Volta Pais Vaso, i tillegg til sammenlagtseire i Tour des Fjords, Osterreich-Rundfahrt og Volta a Catalunya.

– Denne pandemien har ødelagt alle planene min; både at jeg skulle legge opp, men også ferieplanene mine med familien. Derfor får jeg ikke noen ferie, og jeg vil avslutte karrieren med et skikkelig ritt.

Tagget med: , ,

Les også disse