TOK SEG TIL MÅL MED SMERTER: Oscar Gatto og Rafal Majka var ikke spesielt happy etter at en tilskuer (med god hjelp fra vaktene) ødela åpningstempoen i Tirreno-Adriatico for BORA-Hansgrohe. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

– Jeg forstår ikke helt hva som skjedde

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.03.19 14:59

Del på    

Sammenstøt med tilskuere sendte Oscar Gatto og Rafal Majka rett i bakken.

(procycling.no): BORA-Hansgrohe-laget ble redusert fra sju til fem mann da en intetanende tilskuer tok seg over et gangfelt akkurat da det tyske WorldTour-mannskapet var på vei i full fart gjennom løypa.

TV-bilene fra Eurosport Norge viser hvordan både en vakt og en politibetjent ikke foretar seg noe som helst for å forhindre sammenstøtet. En annen politimann forsøker å gjøre fotgjengeren oppmerksom på faren, men det er allerede for sent til å unngå sammenstøtet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAGAN MÅTTE I AKSJON: Det gikk ikke som planlagt under lagtempoen for BORA-Hansgrohe. Det må tilskueren og arrangøren dele ansvaret for. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge

Mens flere av BORA-ryttere oppfatter faren og greier å foreta en unnamanøver, har ikke Oscar Gatto og Rafal Majka en sjanse til å komme seg unna.

Kutt over øyet

Duoen maktet å fullføre etappen, men det var liten grunn til å tvile på at de var i smerter basert på ansiktsuttrykkene. Stephen Farrand hos Cycling News tok i etterkant av etappen et bilde av Majka som viste at han hadde pådratt seg et blodig kutt over det ene øyet.

– Jeg så fotgjengeren på motsatt side. Han kom gående og jeg forsøkte å lese situasjonen. Jeg klarte å unngå ham. Jeg lå først og så framover på grunn av sykkelen og regnet. Jeg forstår ikke helt hva som skjedde. Jeg er lei meg på vegne av mine lagkamerater og den mannen. Jeg vet ikke. Det er ikke bra, uttalte Daniel Oss til Cycling News i målområdet.

Sluttiden til BORA-laget ble på 24:22, noe som var kjappere enn blant annet Ag2r, men mange lag vil likevel ikke ha noen problemer med å slå den tiden.

Peter Sagan unngikk velten og tok noen føringer for laget sitt mot slutten av den 21,5 kilometer lange lagtempoen i Lido di Camaiore. Slovaken har vært syk i oppkjøringa til rittet og hadde nok egentlig ønsket seg en rolig start på Tirreno-Adriatico.

Det regnet kraftig i timene foran lagtempoen noe som gjorde veiene glatte og forholdene vanskelige for rytterne. Det hjalp lite av vakter og politimenn bestemte seg for å ta siesta mens rytterne oppholdt seg ute i løypa.

PS: Lagtempoen i Tirreno-Adriatico pågår fremdeles. Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) er eneste nordmann som skal i aksjon.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse