Prøv Procycling Pluss idag

TRØYER FRA SANTINI: Tour of Norways ledertrøyer er levert av Santini. Luc Claessen/Getty Images

Til vanlig lager de sykkeltøy – nå skal Santini produsere 10 000 munnbind daglig

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.03.20 11:33

Del på    

Det italienske selskapet starter opp stor produksjon for å bidra i hjemlandet.

(procycling.no): Koronaviruset Covid-19 har ført til en stor økning i etterspørselen av smittevernsutstyr, og i disse krisetider har derfor klesleverandørene Bioracer, Vermarc og Santini bestemt seg for å bidra ved å selv produsere munnbind.

Italienske Santini har sitt hovedkontor like utenfor Bergamo, og er dermed midt i den mest kriserammede regionen i Italia. Normalt sett er de blant de fremste på sykkeltøy, og sponser blant andre Team Coop her i Norge.

– Fra start av har vi som entreprenører stilt oss spørsmålet om hva vi kan gjøre. Gitt etterspørselen kontaktet vi et annet selskap, Sitip, som leverer vanntett og pustende materialer og vi laget en prototype, sier Paolo Santini, markedsføringssjef i Santini, til Bergamonews.it.

– Nå venter vi på godkjennelsen fra Politecnio di Milano (universitetet i Milano) som tester det, og fra mandag 23. mars kan vi starte opp produksjonen. Vi har allerede testet maskinene og vi er klare for å produsere 10 000 masker hver dag, sier Santini, og forteller at området rundt Bergamo vil være prioritert nå i starten. 

Produksjon også i Belgia

Bioracer, som leverer tøy til Uno-X her i Norge, og Vermarc har sitt hovedkontor i Belgia, som også har hatt en markant økning av smittede de siste dagene.

Begge de to produsentene skriver på Twitter at de nå vil produsere munnbind den neste tiden. Vermarc startet opp for et par dager siden, og skriver at de vil distribuere munnbindene til politiet og sykehjem.

Bioracer melder at de nå vil starte opp produksjonen, hvor utlevering og koordinering skjer gjennom nettstedet maakjemondmasker.be, en plattform hvor alle kan bidra med og levere egenproduserte munnbind.

Tagget med: , , , ,

Les også disse