BLIR DET EN RETUR? Andrea Tafi virker klar, men spørsmålet blir om han finner noe lag. Foto: Tim De Waele/Getty Images

Ingen plass til Tafi hos Boasson Hagen & co

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.12.18 11:41

Del på    

– Det er ingen interesse fra vår side, sier Rolf Aldag i Dimension Data.

I midten av oktober annonserte Andrea Tafi at han hadde planer om å gjøre comeback i Paris-Roubaix, 20 år etter at han vant rittet som 32-åring i 1999.

Spørsmålet, og utfordringen til Tafi, har vært om noen lag faktisk tør å ta sjansen på ham. Patrick Lefevere, sjef for Deceuninck-Quick-Step, videreutviklingen av Mapei-laget hvor Tafi hadde sin storhetstid, var tidlig ute og sa han ikke forstod comebackplanene til italieneren.

Likevel kunne Tafi i starten av november meddele at han hadde funnet seg et lag til Paris-Roubaix, men at laget ikke kunne kunngjøre signeringen for øyeblikket. Uka etterpå meldte Gazzetta dello Sport at Dimension Data skulle bli hans nye lag, men det avkrefter Rolf Aldag, sportsdirektør i det sør-afrikanske laget.

Les mer: Edvald kan bli lagkamerat med 52-åring

– For å være ærlig så jeg tror jeg han ringte til hvert lag et par ganger, men hvis du ser på laget vårt i vårklassikerne med Edvald Boasson Hagen og Michael Valgren, så tror jeg vi har noen ganske gode ryttere, sier Aldag til Cyclingnews.com.

Bettini kritisk til comebackplanene

Med to såpass gode ryttere og en god støtte for kapteinene er det dermed lite plass til en veteran som skal lage en dokumentar om comebacket sitt.

– Til Andrea sier jeg at jeg håper du ikke kjører rittet. Du må gjøre noe annet med livet ditt som 52-åring, sier landsmannen og den tidligere lagkameraten i Mapei, Paolo Bettini, til Gazzetta dello Sport. 

– Han får medieoppmerksomhet med dette, jeg tror det er bedre at han tenker på å la plassen gå til en yngre rytter. Ved å gjøre det på denne måten stjeler han noen andres plass, sier den tidligere verdensmesteren.

En annen landsmann og tidligere lagkamerat, Michele Bartoli, er også kritisk comebacket og sier til tuttobiciweb.it at «det gir ingen mening».

– Snakket med ham av høflighet

Aldag forteller at han fant comebackplanene interessante da han først hørte om dem.

– Folk som trener med ham virker til å tro at han er i veldig god form, men hva er poenget? Han vant Paris-Roubaix for 20 år siden, men han kommer aldri til å vinne igjen.

– Hvis han sykler for å vise at han fremdeles kan gjøre noe på jobben, så tror jeg ingen egentlig tviler på det. Hvis et lag gir ham en plass er det fordi de ser at de kan få noe ut av det, som PR eller sportslig verdi. Det er greit nok, det er en lagsport, men jeg har ikke snakket med ham. Jeg forstår at han har tatt kontakt med virkelig hvert eneste lag og at han fisker etter noe. Ut av høflighet snakket de (Dimension Data-ledelsen) med ham, men deres første reaksjon må ha vært å sjekke kalenderen og se om det er 1. april. Det er ingen interesse fra vår side, stadfester tyskeren.

Tagget med: , , ,

Les også disse