FIKK DET TØFT: Laget hans fungerte ikke som det skulle og både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ble satt under tungt press av Uno-X Norwegian Development Team underveis. Her forsøker han å ta seg opp igjen til teten sammen med Andreas Vangstad.

– Jeg synes han var en verdig vinner

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.06.19 22:31

Del på    

Alexander Kristoff tok 7.-plass med fatning.

RØYSE (procycling.no): Uten NM-gull siden Skien i 2011, ankom Alexander Kristoff Ringerike med ambisjoner om å avslutte gulltørken støttet opp av Team Coop Sykkel.

Heller ikke denne gangen skulle det imidlertid lykkes for 31-åringen.

Underveis i en fartsfylt fellesstart festet Uno-X Norwegian Development Team tung regi på det hele ved å sitte med 1/3 av rytterne i en 18-mannsgruppe. I tillegg hadde de Markus Hoelgaard plassert helt i front av feltet.

Klekkelig bonus etter NM-seieren: – Det er flere grunner til å være glad i dag

Situasjonen endret seg da Carl Fredrik Hagen (Lotto-Soudal) klinte til som bakerste mann opp Leinebakken på nest siste runde. Klubbrytter Jon Breivold (også han fra Oppegård) fikk heads up om å klamre seg til hjulet hans, men utover det fikk hver mann klare seg selv.

Akkurat da var også Sven Erik Bystrøm ute å sykle, etter nettopp å ha tatt en tur ned i følgebilen. Det skulle vise seg å være ekstremt dårlig timing for UAE Team Emirates-trioen, spesielt ettersom haugesunderen trodde lagkompisen fikk kontakt over bakketoppen.

– Faktisk tror jeg han var bak og surret og hentet gel, akkurat i øyeblikket de drev og støtet. Så hadde han vært der, tror jeg faktisk vi hadde klart å tette luka. Det var litt mye som ikke var helt (som det skulle være). Vi kjørte ikke helt perfekt, det gjorde vi ikke, fortalte Kristoff til procycling.no etterpå.

Presset fram med fem runder igjen

Det endte med at årets Gent-Wevelgem-vinner forsøkte å tette luka opp til Hagen, Breivold, Rasmus Tiller, Andreas Leknessund, Andreas Skaarseth og Amund Grøndahl Jansen selv.

Les også: Lorvik ble Norgesmester

Bak Kristoff – på det tidspunket – befant Daniel Hoelgaard seg. Groupama-FDJ-proffen klarte å skvise seg med, det klarte akkurat ikke Kristoff og Andreas Vangstad (Team Joker Fuel of Norway).

– Jeg følte jeg måtte litt tidlig i ilden, så det ble litt tøft og vi fikk litt manko på ryttere etter hvert. Det var i hvert fall fem runder igjen, da vi måtte fram. Da ble det for tøft både for Edvald og meg på slutten der. Jeg manglet ikke mye. Jeg trodde egentlig at jeg og Vangstad skulle klare å komme oss opp, men det gjorde vi ikke.

– Hvor nærme var du?

– På toppen der var det snakk om små sekunder, men det ble jo den lille luka og dessverre var vi ikke flere ryttere til å tette. Da ble det som det ble. Vi kjørte under pari hele laget, følte jeg. Vegard (Stake Laengen) forsvant med noe teknisk trøbbel (punktering), og jeg vet ikke med (Trond Håkon) Trondsen og (Kristian) Aasvold. De var ikke tilstede på slutten der, så vi manglet noen ryttere vi forventet skulle være der, sier han.

Ville ikke invitere Edvald inn i seierskampen

I gruppa bak ble det meningsløst for Bystrøm å forsøke å rette opp skuta selv, da han var redd for å trekke Edvald Boasson Hagen direkte inn i seierskampen igjen.

Dermed var Kristoff og Boasson Hagen igjen utspilt i det hjemlige mesterskapet. De to siste årenes vinnere av fellesstarten heter Vegard Stake Laengen og Rasmus Tiller.

Forrige seier til Boasson Hagen kom i Bodø i 2016, under et ritt alliansen fra vest kjørte det remmer og tøy kunne holde for å kontrollere inn mot massespurt.

På Røyse skulle medaljene til slutt fordeles mellom Grøndahl Jansen, Leknessund og Carl Fredrik Hagen, etter at det ble samling mellom de tre rundt 7 kilometer før mål.

Den duellen gikk Jumbo-Visma-rytteren seirende ut av, og det virket som Kristoff tilsynelatende sa seg fornøyd med det utfallet.

– Jeg synes faktisk Amund så sterk ut. Jeg fryktet ham underveis, han så pigg ut. Det var jo ikke sånn at han bare lå på hjulet og slappet av, og tok en sjans. Han var jo med på å jobbe underveis, så jeg synes han var en verdig vinner, konkluderte Kristoff.

Tagget med: , , , ,

Les også disse