NORGESMESTER: Ingrid Lorvik krysser målstreken og kan juble over sin første NM-tittel. FOTO: Ole-Tommy Andersen/NCF

Lorvik ble norgesmester

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.06.19 11:29

Del på    

Endelig lyktes trønderen i NM.

RØYSE (procycling.no): Etter å ha tatt bronse i 2014, 2015 og 2017 skulle det endelig lykkes for Ingrid Lorvik søndag. 33-åringen støtet seg av gårde med rundt 25 kilometer til mål, og med Vita Heine og Ingvild Gåskjenn i gruppen bak hadde Hitec Products-Birk Sport full kontroll.

Lorvik økte jevnt og trutt, og etter hvert resignerte gruppen og trønderen kunne juble for seier flere minutter bak.

– Det er [en drøm som går i oppfyllelse]. Det er jo sånn når man kjører på lag så man bare kjør og det er hver sin tur, så det er litt tilfeldig hvem som går av gårde, men jeg er veldig fornøyd med dagen, forteller Lorvik til procycling.no.

– Nå har det blitt en del bronser, trodde du det aldri skulle bli gull?

– Jeg har jo hele tiden beholdt troen på at det skal gå. Det er jo det som har vært målet og drømmen. Man vil jo alltid stå øverst, det er jo det man drømmer om.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Spilte ut konkurrentene

Det norske profflaget, med syv ryttere til start, var hele rittet aktivt kjørende og forsøkte å være i forkant. Spesielt Julie Solvang la ned mye jobb og sørget flere ganger for at Hitec var representert i front. Det ble en solid utskillelse fra start av og Hitec sørget for å gjøre rittet hardt.

– [Taktikken var] å kjøre et jevnt, hardt ritt. Slite de andre ut i bakkene og ikke gjøre det til at alle kan henge med. Vi er et såpass sterkt lag og da må vi utnytte det på de områdene vi kan. Det er det vi gjør i dag.

Ut på de tre siste rundene var det ni ryttere Ingvild Gåskjenn, Vita Heine, Ingrid Lorvik, Julie Solvang (Hitec), Katrine Aalerud (Virtu), Susanne Andersen (Sunweb), Stine Borgli (CK Victoria), Birgitte Ravndal og Vibeke Lystad (begge Grimstad CK) som hadde slitt seg løs, mens Thale Kielland Bjerk (Hitec) la press en periode foran.

Etter at konkurrentene hadde tauet inn ungjenta gikk det ikke mange kilometerne før Lorvik klinte til, og avgjorde rittet.

– Føler vi hadde bommet om vi ikke vant

Med klar kommando i rittet og overtall, mener Lorvik laget måtte vinne.

– Det er utrolig viktig. Når vi har såpass stort lag her og så mange sterke ryttere, så føler jeg vi hadde bommet om vi ikke hadde tatt det. Samtidig så er det mange sterke motstandere i år. Nivået på damesykling har jo bare økt og økt. Jeg tror aldri det har vært så mange sterke, norske jenter på start som det er nå. Da er det ekstra moro at vi lykkes og at vi er det sterkeste laget.

Hun mener imidlertid nivået aldri har vært høyere.

– I løpet av de årene jeg har syklet så tror jeg aldri det har vært så mange jenter som har vært på et så høyt nivå, så det er veldig kult, at det er mange som kniver.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Velt på oppløpet

I gruppen bak satt det til slutt igjen syv ryttere – etter at Solvang og Bjerk ble hektet av – som skulle kjempe om de øvrige medaljene. Heine forsøkte å støte seg av gårde i Kirkebakken, med et par kilometer til mål, men klarte ikke å rive seg løs.

Dermed gikk de samlet inn på oppløpet, og skulle spurte om seieren. Katrine Aalerud satte opp farten inn mot siste sving, men ble passert av Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn. Duoen ledet an gjennom svingen, mens Stine Borgli hadde kommet seg i tredjeposisjon, foran Aalerud.

CK Victoria-rytteren virker imidlertid til å være litt for hissig på grøten gjennom svingen og starter å trå for tidlig, og setter venstre pedal i bakken, som sørger for at hun velter. Aalerud er sjanseløs til å svinge unna, blir slengt bortover asfalten og inn i gjerdene – og det blir full stopp i gruppen.

Dermed får Andersen og Gåskjenn fortsette uten motstand, og i spurten er det Team Sunweb-rytteren som er den sterkeste og tar sølvet.

Resultater:

1. Ingrid Lorvik (Hitec Products-Birk Sport) – 3:22:33
2. Susanne Andersen (Team Sunweb) +2:20
3. Ingvild Gåskjenn (Hitec Products-Birk Sport)
4. Birgitte Ravndal (Grimstad SK) +2:35
5. Vita Heine (Hitec Products-Birk Sport)
6. Vibeke Lystad (Grimstad SK) +3:14
7. Stine Borgli (CK Victoria) +3:56
8. Katrine Aalerud (Team Virtu Cycling) +6:08
9. Julie Solvang (Hitec Products Birk Sport) +6:28
10. Mie Bjørndal Ottestad (Asker CK) +6:29

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse