TIL VM: Mathieu Van der Poel leder Nederland i VM. FOTO: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

– Han sykler for nytelsen og tar det ikke for seriøst

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.05.19 14:07

Del på    

Raymond Poulidor om barnebarnet Mathieu Van der Poel.

(procycling.no): Selv ble Raymond Poulidor kjent som «den evige toer» etter tre andreplasser og fem tredjeplasser fra Tour de France.

Etter å ha sett barnebarnet Mathieu Van der Poel herje under årets vårklassikere, feller han nå følgende dom om sin egen og svigersønn Adrie (Mathieus far) sykkelkarrierer:

– Han har sin far og sin bestefars gener. Han er bedre enn det vi var når du ser på resultatene hans, påpeker Raymond Poulidor overfor nederlandske NOS.nl.

Dominerte voldsomt i klassikerne

Det er ikke først og fremst på landeveien at 24-åringen fra Kappelen har utmerket seg. Han har en rekke EM- og VM-titler fra cyclocross, gull fra junior-VM på landeveien, sølv fra sykkel-EM på landeveien og bronse fra terreng-VM (rundbane) fra Lenzerheide i 2018.

Men nå har han også begynt å vise seg skikkelig fram på landeveien.

Serier fra både GP Denain og Dwars door Vlaanderen ble fulgt opp med fjerdeplasser fra både Gent-Wevelgem og Flandern rundt. Så vant han både Brabantse Pijl og Amstel Gold Race før han innvilget seg selv en aldri så liten pust i bakken.

– Hvis han ikke hadde hatt problemer på veien, hadde han vært den beste under Flandern rundt. Han var den moralske vinneren den dagen, mener Poulidor.

Under Flandern sørget en punktering med påfølgende velt på vei inn mot Oude Kwaremont for at Van der Poel var skikkelig bakpå før finalen. Etter praktisk talt å være kjørt av, ble han nødt til å benytte seg Kwaremont, Paterberg og Koppenberg for å ta seg opp til feltet igjen.

Det klarte han på imponerende vis, men heller ikke han maktet å gjøre noe med Alberto Bettiol som stakk av fra konkurrentene ved siste gangs passering av Oude Kwaremont.

– Fremragende karakter

Mathieu Van der Poel har tidligere sagt klart ifra at han ønsker å ta sine egne valg når det gjelder sykkelkarrieren. Det overhengende målet er fremdeles rundbane-disiplinen under OL i Tokyo.

Derfor passer det ham også godt å kombinere satsing på forskjellige stilarter via prokontisatsingen Cordenon Circus i Belgia.

Pappa Adrie vant selv etapper under Tour de France, i tillegg til Flandern rundt og Liège-Bastogne-Liège. Det er ingenting som ikke tilsier at Mathieu kan gjøre det samme.

Raymond Poulidor mener det ikke bare er gode gener barnebarnet flyter på, men også hans egen innstilling til sykkelsporten.

– Han har en fremragende karakter. Han sykler for nytelsen og tar det ikke for seriøst. Og det er kanskje hans aller sterkeste egenskap. Han er alltid avslappet, sier den nå 81 år gamle franskmannen ifølge NOS.nl.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse