SKAPER HODEBRY: Armstrong avbildet med Stages-programvert JB Hager. Podkasten kan være brudd på amerikanerens utestengelse for doping. FOTO: Twitter/@lancearmstrong

FÅR IKKE SAMARBEIDE MED COLORADO CLASSIC: Lance Armstrong må fortsette på eget initiativ. FOTO: Twitter/@lancearmstrong

Sykkelritt avslutter samarbeid med Armstrong-podkast

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 9.08.17 09:45

Del på    

Var i mulig klinsj med Armstrongs utestengelse.

(procycling.no): Firedagersrittet Colorado Classic begynner på torsdag, og rittet hadde i forkant inngått en avtale med Lance Armstrong og hans Stages-podkast, hvor de skulle dekke flere av kostnadene rundt podkasten.

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) uttrykte bekymring for om samarbeidsavtalen var et brudd på vilkårene rundt Armstrongs utestengelse.

– Ifølge WADA-koden kan ikke en utestengt person ha en offisiell rolle i et offisielt godkjent arrangement som Colorado Classic. USADA har mottatt klager om dette, og etter å ha vurdert saken gitt Colorado Classic råd om gjeldende regler, sa en USADA-talsperson til Cyclingnews for noen dager siden

Nå avbryter Colorado Classic samarbeidet med mannen som er fratatt syv Tour de France-seire for utbredt dopingbruk.

– I lys av bekymringene fra USADA, har vi kommet til felles enighet om at det er i den beste interessen for Colorado Classic å kansellere samarbeidet med podkasten Stages, uttaler rittet i en kort pressemelding.

Det er likevel ikke over og ut for Armstrongs podkast. Han skal fortsatt ha program fra hver etappe, slik han hadde under Tour de France. Der analyserte han taktiske elementer rundt de forskjellige etappene.

Colorado Classic starter altså torsdag. Fire WorldTour-lag sykler rittet. BMC, Cannondale-Drapac, Trek-Segafredo og UAE Team Emirates stiller alle til start i Colorado Springs. Vegard Stake Laengen sykler rittet for UAE.

Samtlige etapper går i rundløyper, hvor etappe en, to og fire er småkuperte. Etappe tre er en kort og intensiv runde som kun sykles én gang, hvor rytterne skal opp på nærmere 2800 meter over havet før de sykler ned til mål etter drøye 120 kilometer.

TOUR-DEBUTANT: Vegard Stake Laengen har kommet seg (nesten) helskinnet gjennom den første uken av sin første Tour de France. Foto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

TIL COLORADO: Vegard Stake Laengen sykler det amerikanske etapperittet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tagget med: ,

Les også disse