MISTER TRØYA: Mathieu van der Poel fikk det tungt opp Storheia. FOTO: Arctic Race of Norway/Pauline Ballet

Sykdom hemmet Van der Poel på Storheia

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.08.19 13:29

Del på    

Mistet ledertrøyen opp den brutale klatringen.

(procycling.no): Mathieu van der Poel er ikke ukjent med å gjøre store prestasjoner og det så lovende ut drøyt halvveis opp Storheia, på den tredje etappen av Arctic Race of Norway, lørdag.

Nederlenderen var med i front i den første utskillelsen, sammen med Astana-duoen Hugo Houle og Alexey Lutsenko, samt Sindre Skjøstad Lunke (Riwal Readynez), Warren Barguil (Arkéa-Samsic) og vordende etappevinner Odd Christian Eiking.

Da Lutsenko akselererte to kilometer fra toppen, og resten av gruppen etter hvert fulgte på, begynte 24-åringen å falme og maktet aldri helt å slå tilbake. Til slutt krysset han målstreken på toppen av den 3,5 kilometer lange veggen ett minutt og 22 sekunder bak Eiking, og mistet ledertrøyen i rittet til Warren Barguil.

ANNONSE: Den siste etappen av Arctic Race of Norway følger du på Eurosport. Skaff deg tilgang her!

Ifølge Corendon Circus-rytteren slet han gjennom hele dagen, etter å ha blitt dårlig dagen i forveien.

– Jeg var ikke helt knekt, men jeg ble litt syk i går kveld. Jeg følte meg ganske dårlig hele dagen. Jeg prøvde, men jeg kjente med en gang at det ikke var mye jeg kunne gjøre med det.

– Nesen min var tett og jeg hadde hodepine.

(artikkelen fortsetter under)

Eiking vant på Storheia

Storfavoritt i VM

Med tidstapet opp Storheia er han nå trolig sjanseløs i sammendraget, med ett minutt og syv sekunder opp til Barguil, men mener han på en vanlig dag skulle vært langt nærmere.

– […] jeg visste umiddelbart at det ikke kom til å skje. Jeg sier ikke at om jeg var helt bra så ville jeg vært med dem helt til slutten, men jeg så kraft-tallene mine og vanligvis skulle jeg klart å sitte med mye lengre.

Van der Poel har hatt et formidabelt år, med blant annet seier i Amstel Gold Race og verdensmestertittel i sykkelkross. Han har siden den nederlandske klassikeren hatt en lengre pause fra landeveien, men har brukt sommeren på å vinne tre verdenscupritt på terrengsykkelen.

Nå er det neste, store målet landeveisrittet under VM i Yorkshire, hvor han er blant de store favorittene. Selv utpeker han Julian Alaphilippe som den største favoritten og tar snakket rundt seg selv med ro.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg vet alle omtaler meg som en favoritt, så det betyr ingenting om jeg vinner en, to eller tre etapper [i Arctic Race], eller selv i Tour of Britain. Jeg tror ikke det betyr noe. Jeg vil være en favoritt uansett hva, så jeg prøver bare å kjøre så hardt jeg kan de neste dagene og i Tour of Britain, så får vi se, sa han foran starten på Arctic Race.

– Hvis du ser hva han gjorde i touren så er det ganske utrolig. Det er hans siste store mål og vi har sett i år, når han bestemmer seg for noe, at han kan oppnå store ting. For meg er han den sterkeste konkurrenten, sier han om Alaphilippe.

Mellom Arctic Race og Tour of Britain (7.-14. september) skal han tilbringe ti dager i høyden, før han avslutter forbredelsene til VM med noen belgiske ritt.

Tagget med: , ,

Les også disse