Prøv Procycling Pluss idag

MÅ STÅ OVER: Mathieu van der Poel kjører ikke lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Syk Van der Poel mister klassikeråpningen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.02.20 16:11

Del på    

Influensa setter en stopper for nederlenderens deltakelse.

(procycling.no): Lørdag skulle Mathieu van der Poel etter planen kjøre Omloop Het Nieuwsblad for første gang i karrieren, men torsdag ettermiddag kom Alpecin-Fenix med sin bekreftede lagoppstilling til WorldTour-rittet.

Det var et syvmannslag uten Van der Poel. Nederlenderen kjørte Volta ao Algarve forrige uke, men har siden blitt syk. 25-åringen var i utgangspunktet sett på som én av de største favorittene i lørdagens ritt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I et innlegg på Instagram skriver Alpecin-Fenix at Van der Poel har influensa og grunnet høy feber onsdag kveld vil han ikke stille til start.

Alpecin-Fenix stiller med Kristian Sbaragli, Dries De Bondt, Petr Vakoc, Floris De Tier, Scott Thwaites, Senne Leysen og Otto Vergaerde.

Det belgiske laget stiller også til start i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne, men etter planen skal ikke Van der Poel kjøre der. Istedenfor er det ventet at Tim Merlier vil kunne ha en kapteinsrolle, men laget er foreløpig ikke bekreftet.

Van der Poels neste ritt på sesongplanen Strade Bianche og Milano-Sanremo, to ritt som begge kan bli avlyst på grunn av utbruddet av Covid-19 i Italia.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse