BYTTER LAG: Ben Swift forlater UAE Team Emirates etter 2018-sesongen. Her i aksjon i Giro Dell'Emilia tidligere i oktober. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Swift ferdig i UAE

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.10.18 12:29

Del på    

Forlater laget etter skuffende sesong.

(procycling.no): UAE Team Emirates har valgt å ikke fornøye kontrakten med Ben Swift, som står uten kontrakt i det sesongen nærmer seg en konklusjon.

Briten signerte for arabemiratene foran 2017-sesongen, etter å ha syklet syv sesongen for Team Sky.

– Jeg er fremdeles på markedet. Jeg snakker med noen lag. Det har vært et merkelig år, men jeg er håpefull, selv om jeg vet at brikkene må falle på plass, forteller 30-åringen i et intervju med Cyclingnews.com.

SE OGSÅ: procycling.nos overgangsoversikt

– Har ikke vist hva jeg er kapabel til

Swift stod på pallen ved to anledninger i Milano-Sanremo (2014 og 2016) da han syklet for Team Sky, men valgte å forlate det britiske storlaget for i større grad å kunne utfolde sine kvaliteter.

Hans første sesong for UAE ble imidlertid hemmet av skader, men han viste glimt av storhet da han ble nummer to på den syvende etappen til Alpe d’Huez i Critérium du Dauphiné, og ble nummer fem på fellesstarten under VM i Bergen i september.

Han står imidlertid helt uten noen seire for laget. Hans siste seier kom tilbake i 2015 på den andre etappen av Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

– Jeg vet jeg ikke har vist hva jeg er kapabel til de to siste årene. Det var ikke en risiko å skifte til UAE Team Emirates. Det var et øyeblikk i karrieren min hvor jeg ville se om jeg kunne bli bedre. Jeg fikk muligheten til å få mine egne sjanser takket være UAE Team Emirates.

Magert Kristoff-samarbeid

Mot slutten av 2017-sesongen ble det etter hvert kjent at Alexander Kristoff hadde signert for UAE Team Emirates – noe som ble et skudd for baugen til Swifts plass i UAE-hierarkiet.

Swift var raskt ute med å omtale det som en «interessekonflikt», siden rytterne sikter mot de samme rittene. Noen konflikt mellom dem ble det dog aldri, spesielt ettersom Swift fortsatte å slite med sykdom og skader, og ikke leverte noen resultater.

Ei heller maktet man i noen større grad å spille på hverandre. Duoen kjørte Paris-Nice, Milano-Sanremo, E3 Haralbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Flandern rundt, GP du canton d’Argovie, Tour de Suisse og Bretagne Classic sammen i løpet av sesongen.

Kristoff ønsket å ha Swift med seg til touren som opptrekker, men britens prestasjoner i løpet av sesongen gjorde at lagledelsen valgte ham bort i uttaket.

– Verre enn noen gang

Swift har den siste tiden kjørt noen italienske endagsritt, før han nå drar videre til Kina, hvor han skal sykle Hammer Series i Hong Kong og etapperittet Tour of Guangxi, som blir hans siste sjanse til å overbevise denne sesongen.

– Dette året har vært verre enn noen gang, jeg vet det. Så fort jeg kom i bra form fikk jeg store problemer. Det er alltid tøft å komme tilbake etter sykdom og skade. Men jeg angrer ikke på at jeg tok muligheten hos UAE Team Emirates.

Ettersom sesongen nærmer seg slutten og han stadig står uten lag i 2019, kontemplerer han nå mulighetene for andre roller i et lag.

– Jeg ønsker virkelig å komme tilbake til hvor jeg mener jeg fortjener å være. Det vil kanskje bety å endre rollen min i fremtiden, å skli over i en opptrekksrolle eller som hjelperytter, og så ta mulighetene mine når de kommer.

Tagget med: , ,

Les også disse