KLAR FOR TOUR DE FRANCE: Alexander Kristoff. Foto: Trond Teigen, Scanpix

Kristoff: – Ønsket å ha med Swift

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.06.18 13:42

Del på    

Alexander Kristoff må stole på italiensk hjelp i Tour de France.

Nordmannen var som ventet selvskreven på UAE-laget til Tour de France, og blir lagets kort i spurtene. Der vil han få støtte av Roberto Ferrari, Marco Marcato og Oliveiro Troia. Noe overraskende ble det ingen plass på Ben Swift, som Kristoff selv trakk fram som en rytter han ønsket å ha med under NM-uka i Sandefjord. Briten har slitt med sykdom og skader denne sesongen og ble til slutt ikke funnet verdig en plass i troppen.

– Jeg ønsket med meg Swift, så det er ikke mitt ønske at han ikke er i troppen. Men lagledelsen fant ikke plass til han. Eller føler jeg støtten er ganske bra med tanke på rytterne vi har i stallen, sier Kristoff til procycling.no.

I Ferrari får Kristoff opptrekkeren han har rukket å blitt best kjent med siden overgangen til UAE Team Emirates foran årets sesong og som har vært med på alle Kristoffs seirer så langt denne sesongen.

– Dette er det største rittet i verden. Rittet hvor du får de aller beste syklistene, de beste spurterne. Jeg drar til Frankrike fast bestemt for å få et så bra resultat som mulig, og hvis mulig, en etappeseier, sier Kristoff, som har to etappeseirer fra rittet tilbake i 2014, i pressemeldingen.

Bystrøm vraket

Heller ikke Sven Erik Bystrøm fikk en plass på laget. Etter at han har slitt med formen den siste måneden ble han vraket til Tour de France-laget.

– Det er litt som forventet, men samtidig litt skuffende, sier han i en kommentar til procycling.no.

Nå blir det istedenfor Tour de France byttet ut med høydesamling for Bystrøm. Videre kjører han WorldTour-rittet i London samme søndag som Tour de France avsluttes, før han går videre mot Tour de Pologne, EM, Cyclassics Hamburg og Vuelta a España.

Martin: – Et todelt ritt

Dan Martin blir med som lagets sammenlagtkaptein og får støtte av Rory Sutherland, Darwin Atapuma og Kristijan Durasek i fjellene.

– Siden jeg signerte for UAE har det store målet vært Tour de France. Jeg planlegger å ta det dag for dag, etappe for etappe, og prøve å få et så bra resultat som mulig. Det er virkelig et todelt ritt, og de første ni dagene kommer til å by på veldig vanskelige utfordringer hver dag, men jeg er selvsikker på at vi har et bra lag som kan få til fjellene i en god posisjon, sier Martin, som ble nummer seks sammenlagt i fjor.

Rui Costa var lenge tiltenkt en plass på laget, men måtte innse at årets tour går uten ham på grunn av en kneskade.

Tagget med: , , ,

Les også disse