NY SEIER: Tadej Pogacar er tilbake i ledertrøya etter sin andre etappeseier i Volta a la Valenciana. FOTO: David Ramos/Getty Images

Suveren Pogacar tilbake i ledertrøya i Valenciana

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.02.20 16:38

Del på    

Sloveneren gikk til topps på kongeetappen.

(procycling.no): Etter nok en seiersoppvisning er Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) tilbake i ledertrøya i Volta a la Valenciana.

I den svært bratte finalen på Alto de Berria på den fjerde etappen angrep det 21-årige, slovenske stortalentet i den bratteste delen av stigningen og tok en imponerende soloseier på det som var kongeetappen i årets utgave.

Pogacar overrasket kanskje et par av sine rivaler ved å akselerere tidlig i klatringen. UAE-rytteren ble losjet opp fjellsiden av Jan Tratnik og bestemte seg fra å angripe med tre kilometer igjen til toppen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Wout Poels (Bahrain-McLaren) angrep mot slutten, men maktet ikke å innhente den sterke lederen i front. Poels tok andreplassen fra en gruppe på fire ryttere som fulgte etter seks sekunder bak Pogacar. Tao  Geoghegan Hart (Team Ineos) ble tredjemann foran Dan Martin (Israel).

Med lørdagens seier er Pogacar tilbake i ledertrøyen idet en flat etappe til Valencia søndag gjenstår av rittet.

– Fordi det var en veldig hard etappe, hadde vi bestemt å jobbe i front store deler av etappen, for å kjøre meg i god posisjon inn i bakken. Gutta gjorde en skikkelig god jobb, Jan tok en veldig god føring i bakken. Da han var ferdig, akselererte jeg og gikk full gass til mål, sier Pogacar i et intervju med Eurosport.

– Jeg angrep i det bratteste partiet av bakken. Farten var veldig høy og jeg følte meg ganske bra i det bratteste partiet. Jeg angrep selv om det var et godt stykke igjen til toppen, sier Pogacar – som også vant etappen til Cullera tidligere i uken.

– Dette gir en utrolig bra følelse etter de lange forberedelsene i vinter. Det er noe helt spesielt å vinne to ganger og ha ledertrøya.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det tidlige bruddet på den fjerde etappen av Volta a Valenciana. FOTO: David Ramos/Getty Images

De færreste levnet noe håp for dagens tidlige brudd, med hele fem stigninger og den fryktinngytende Sierra de Bernia på slutten av denne fjerde etappen av Volta Valenciana. Utbrytergruppen som dro av sted tidlig besto av Pello Bilbao (Bahrain McLaren), Tim Declercq (Deceuninck-QuickStep), Gonzalo Serrano (Caja Rural), Giovanni Carboni (Bardiani-CSF Faizaine) samt CCC Team-duoen Greg van Avermaet og Nathan Van Hooydonck.

Med øye for å hjelpe sin kaptein Ion Izagirre påtok Astana seg jobben med å kontrollere de seks rytterne som ikke fikk mer enn tre minutters ledelsen på den 156 kilometer lange etappen. Farten var svært høy da hovedfeltet stormet inn i den avsluttende, fem kilometer lange klatringen til mål hvor avgjørelsen skulle falle.

Movistar, Bahrain-McLaren, Ineos og Mitchelton Scott bidro alle til å holde farten høy inn i finalen idet Van Avermaet ble den siste til å innhentes av feltet. Pogacar tok favorittene på sengen med et tidlig rykk som satte sammenlagtleder Jack Haig (Mitchelton Scott) i trøbbel umiddelbart.

Poels var den neste til å angripe. Den hengslete nederlenderen fikk selskap av Dan Martin (Israel Start-Up Nation) og briten Geoghegan Hart (Ineos), mens Haig kjørte sitt eget tempo og jobbet seg jevnt og trutt tilbake til gruppen. Idet ledende Pogacar kom tilbake i synsfeltet fikk forfølgerne vannet på mølla de trengte inn på de siste kilometerne. Med sloveneren for øyet på de siste meterne var de i ferd med å tette luka, men Pogacar hadde forsprang nok til å ta seieren, og tid nok til å juble med den ene armen i været idet han krysset målstreken.

Før den siste etappen har Pogacar en nokså trygg ledelse på seks sekunder til Haig, mens Geoghegan Hart (Ineos) ligger på samme tid på tredjeplass. Martin er 13 sekunder bak på fjerdeplass, og Bahrain-McLaren-duoen Dylan Teun og Poels på henholdsvis femte- og sjetteplass.

Tagget med: ,

Les også disse